SUA testează sistemul israelian "Iron Dome" în Guam. Washingtonul vrea să contracareze un eventual atac al Chinei

3 săptămâni in urmă 27

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 23:25

71 citiri

SUA testează sistemul israelian "Iron Dome" în Guam. Washingtonul vrea să contracareze un eventual atac al Chinei

Armata Statelor Unite testează sistemul antiaerian israelian "Iron Dome" pe Insula Guam, în Oceanul Pacific, ca apărare împotriva rachetelor de croazieră ale Chinei.

Testarea Iron Dome în Guam este parte a unui efort mai amplu al Pentagonului de a întări capacitatea de apărare a insulei, în contextul creşterii tensiunilor cu China, în special privind Taiwanul, potrivit Times of Israel.

Guam, un teritoriu american cu administrație proprie, este situat la 4.700 de kilometri de China. Insula găzduieşte mai multe baze ale Forţelor Navale şi Forţelor Aeriene ale SUA, ceea ce o transformă într-o ţintă în eventualitatea unui conflict armat între Washington şi Beijing.

Statele Unite au cumpărat două baterii Iron Dome în 2019 pentru 373 de milioane de dolari. Una dintre acestea a fost recent adusă pe Insula Guam, pentru a fi testată împotriva rachetelor de croazieră folosite de China.

Primul test al sistemului antiaerian, efectuat de Pentagon, a avut loc în vară, în New Mexico și a fost de succes. Sistemul a doborât rachete cu rază scurtă de acţiune, obuze de artilerie şi drone inamice. În ceea ce priveşte testele din Guam, armata SUA le prezintă drept un „experiment temporar”. Începute în octombrie, ele sunt programate să se desfășoare până în decembrie.

Sistemul Iron Dome este folosit de Israel de aproximativ zece ani, pentru contracararea atacurilor lansate de Hamas.

Citeste si:

 cadourile de Crăciun vor veni abia la Paște. Ce recomandă curierii drept soluţie pentru români

Criza provocată de China se extinde în toată Europa și, implicit, în România, cu efecte care se răsfrâng în timpii de livrare ai produselor, a avertizat directorul casei de expediții...

Statele Unite urgentează lansarea primelor proiecte menite să contracareze Noul Drum al Mătăsii finanțat de China

Statele Unite intenţionează să investească în cinci până la zece proiecte mari de infrastructură în întreaga lume în luna ianuarie ca parte a unei iniţiative mai ample a Grupului celor...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă