SUA: Putin ar putea ordona o escaladare a războiului din Ucraina. Oficialii americani i-au în calcul chiar și atacuri asupra centrelor de aprovizionare din România sau Polonia

1 săptămână in urmă 21

Această relatare a efortului administraţiei de a controla escaladarea războiului se bazează pe conversaţii cu mai mult de o duzină de înalţi oficiali americani, în timp ce aceştia se străduiesc să calibreze următorii paşi, sperând să se bazeze pe progresele Ucrainei fără a declanşa un conflict mai larg.

Acestea se întâmplă pe măsură ce ucrainenii fac progrese, iar ruşii, deocamdată, sunt încă în dezordine. Oficialii americani cred că, până acum, au reuşit să-şi mărească asistenţa militară, de informaţii şi economică acordată Ucrainei, pas cu pas, fără a provoca Moscova la represalii pe scară largă cu vreo mişcare majoră.

Americanii și rușii se contrazic

Ei spun că, aproape sigur, ar fi reacţionat cu putere dacă Washingtonul ar fi oferit Ucrainei, la începutul războiului, tipul de sprijin pe care îl primeşte acum, cum ar fi informaţii care i-au permis Ucrainei să omoare generali ruşi şi să ţintească depozite de arme, tancuri şi sisteme ruseşti de apărare aeriană, cu atacuri cu rachete ghidate de mare precizie.

În schimb, americanii cred că strategia lor progresivă şi refuzul de a oferi Ucrainei arme avansate sau avioane care ar putea ajunge adânc în Rusia, a limitat conflictul. Dar Putin a devenit din ce în ce mai frustrat, din cauza problemelor întâmpinate de campania sa militară.

"Într-adevăr, răspundem destul de restrâns, dar asta este deocamdată. Dacă situaţia va continua să se dezvolte în acest fel, răspunsul va fi mai serios", a spus Vladimir Putin vineri, după ce a participat la un summit regional din Uzbekistan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » SUA: Putin ar putea ordona o escaladare a războiului din Ucraina. Oficialii americani i-au în calcul chiar și atacuri asupra centrelor de aprovizionare din România sau Polonia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă