SUA oferă 10 milioane de dolari pentru hackerii care au scos din uz conducta petrolieră de 8.800 de kilometri

4 săptămâni in urmă 13

Guvernul SUA oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre grupul de hackeri DarkSide, autorii atacului asupra conductei Colonial Pipeline, informează BBC.

În luna mai, un atac tip ransomware al hackerilor DarkSide a închis temporar operațiunile Colonian Pipeline printr-o conductă vitală de 8.800 de kilometri lungime.

Prin această conductă trece 45% din necesarul de combustibil folosit pe Coasta de Est a SUA.

Recompensa este oferită pentru informații care ar putea duce la "identificarea sau localizare oricărui individ" aflat într-o poziție de conducere în gruparea DarkSide.

O recompensă separată de 5 milioane de dolari a fost oferită de Guvernul SUA pentru informații care duc la arestarea oricărui om "care conspiră să participe" la un atac ransomware al celor de la DarkSide.

Atacul cibernetic a dus la o penurie de carburanți pe Coasta de Est, întrucât compania Colonial Pipeline, care operează conducta, a fost nevoită să-și oprească activitatea timp de câteva zile.

Până la urmă, Colonial a plătit răscumpărarea de 4,4 de dolari cerută de DarkSide, în Bitcoin. Ulterior, autoritățile americane au anunțat că 63,7 Bitcoin, aproape întreaga răscumpărare plătită de Colonial, au fost recuperați.

Editor : V.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă