SUA, după anunțul de retragere a trupelor ruse: Am auzit cuvintele, acum urmărim să vedem și faptele

3 săptămâni in urmă 23

Departamentul de Stat american transmite că așteaptă „fapte și nu vorbe” din partea Rusiei, după ce Moscova a anunțat că va începe retragerea trupelor desfășurate la granița cu Ucraina și în Crimeea ocupată.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a declarat reporterilor că Washingtonul „va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia” de la graniţa ruso-ucraineană, „în strânsă coordonare cu oficialii ucraineni” şi cu alţi aliaţi americani, relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Am auzit anunţul făcut de Rusia privind începerea retragerii trupelor sale de la graniţa cu Ucraina, am auzit aceste cuvinte, acum ceea ce urmărim să vedem sunt faptele”, a declarat Price.

„Ne vom asigura că Rusia îşi va respecta până la capăt angajamentul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Prezenţa a zeci de mii de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina a alimentat foarte mult tensiunile dintre Moscova, Kiev şi statele occidentale în ultimele zile, dând naştere la confruntări verbale.

Într-un aparent semn de dezescaladare, Rusia a anunţat joi că va iniţia retragerea trupelor sale începând de vineri, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este gata să-l primească la Moscova „oricând” pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre stadiul relaţiilor bilaterale.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă