SUA: Camera Reprezentanților și-a anulat sesiunea de joi de teama unui posibil atentat extremist

2 luni in urmă 2

Liderii Camerei Reprezentanţilor a SUA au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune în contextul avertismentelor privind posibile atacuri armate, relatează Reuters și CNN, potrivit Agerpres.

Anunțul a venit după ce miercuri poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o „posibilă intenţie a unei miliţii'” de a ataca această instituţie, luată cu asalt la 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

Pare în schimb improbabil ca Senatul, care lucrează la pachetul de măsuri vizând redresarea economiei după criza coronavirusului, să-şi anuleze sesiunea de joi.

Poliţia Capitoliului a indicat că va întări joi măsurile de securitate, deja sporite după violenţele din 6 ianuarie, soldate cu moartea a cinci persoane şi numeroşi răniţi.

Marţi seară, Poliţia Capitoliului anunţase că a fost atenţionată cu privire la „informaţii preocupante pentru 4 martie”, după ce luni responsabilul serviciilor însărcinate cu protocolul şi securitatea Congresului, Timothy Blodgett, le-a trimis parlamentarilor un mesaj prin care îi informează că lucrează în strânsă cooperare cu poliţia în privinţa informaţiilor „legate de 4 martie şi de posibilele manifestaţii din jurul a ceea ce unii numesc „adevărata zi a învestiturii'”.

Mesajul nu identifică un grup anume legat de această ameninţare, dar membri ai mişcării conspiraţioniste QAnon pretind că joi, 4 martie, este data când Donald Trump va fi învestit pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA.

Până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent.

REFERINȚĂ:

Măsuri sporite de securitate la Capitoliu de teama unui atac extremist
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă