SUA au vaccinat aproape 1 milion de copii între 5 și 11 ani cu Pfizer într-o săptămână. ”Un început bun”

3 săptămâni in urmă 30

Statele Unite au lansat în urmă cu o săptămână campania de vaccinare cu serul de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, iar de atunci aproximativ 900.000 de copii americani din această categorie au primit prima doză de vaccin, potrivit Afp, citată de Hotnews.

Statele Unite au aprobat la finalul lunii octombrie vaccinul anti-COVID de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, după o analiză a rezultatelor studiilor clinice efectuate de Pfizer pe câteva mii de copii.

Acesta este „un început bun”, a declarat miercuri coordonatorul pentru pandemie de la Casa Albă, Jeff Zients, anunțând cifrele la o conferință de presă săptămânală.

El a anticipat că rata de vaccinare va crește în următoarele săptămâni, centrele de vaccinare fiind aprovizionate treptat cu doze pentru sugari și a adăugat că aproximativ „încă 700.000 de programări au fost deja făcute” la farmacii.

Pe lângă farmacii, vaccinările se pot face și la anumiți medici pediatri, în spitale de copii sau în locuri noi amenajate special pentru această nouă campanie. Un total de 20.000 de locuri de vaccinare sunt planificate pentru copii, a amintit Jeff Zients.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a devenit primul vaccin autorizat în SUA pentru copiii mai mici de 11 ani. Cu aprobarea vaccinului, aproximativ 28 de milioane de copii din această grupă de vârstă ar urma să fie vaccinați în SUA.

Vaccinul Pfizer, eficacitate de peste 90% la copiii de 5-11 ani

Pfizer a anunțat că vaccinul său a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 şi 11 ani. Concluziile au fost trase de specialiști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii.

Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.

„Chiar dacă copiii sunt mai rezistenți la acest virus decât adulții, ei rămân în pericol”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate a țării.

Și Moderna a anunțat că serul a generat un răspuns imunitar puternic şi că a fost în general bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani. Producătorul american de medicamente a solicitat marți, 9 noiembrie, autorizarea la nivelul Uniunii Europene a vaccinului său anti-COVID pentru această grupă de vârstă, la câteva săptămâni după ce a amânat depunerea unei cereri similare la autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă