SUA au aprobat doza suplimentară de vaccin Pfizer sau Moderna pentru persoanele vulnerabile

2 luni in urmă 27

 una cu o doză de vaccin Pfizer și una cu o doză de vaccin Moderna. una cu o doză de vaccin Pfizer și una cu o doză de vaccin Moderna.

Autoritățile de reglementare din SUA au dat undă verde pentru administrarea unei doze suplimentare de vaccin anti-COVID Pfizer sau Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit sau pentru cele care urmează să facă un transplant de organe, în contextul creșterii continue a numărului de îmbolnăviri cu varianta Delta, relatează Associated Press.

Anunțul FDA este o veste bună pentru milioane de americani care sunt vulnerabili și se află pe liste de transplant de organe, suferă de anumite tipuri de cancer sau alte afecțiuni.

Ma multe țări, precum Franța și Israel, au recomandări similare.

„Decizia de azi le permite medicilor să ofere un boost imunității persoanelor imunocompromise care au nevoie de protecție suplimentară în fața virusului SARS-CoV-2”, a spus doctorul Janet Woodcock, comisar interimar FDA.

FDA a stabilit că cei care se află pe liste de transplanturi sau sunt imunocompromiși pot primi a treia doză de vaccin Pfizer sau Moderna la cel puțin 28 de zile după ce au fost vaccinați cu a doua doză.

The post SUA au aprobat doza suplimentară de vaccin Pfizer sau Moderna pentru persoanele vulnerabile appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă