SUA ameninta cu sanctiuni "entitatile" implicate in gazoductul Nord Stream 2

1 lună in urmă 1

Secretarul american de stat Antony Blinken a facut apel joi la "toate entitatile implicate" in proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia si Germania sa se retraga "imediat", pentru ca in caz contrar risca sanctiuni din partea SUA, relateaza AFP.

Seful diplomatiei americane a dat asigurari intr-un comunicat ca administratia lui Joe Biden este "hotarata sa respecte" legea adoptata in 2019 si prelungita in 2020 de Congresul american si care prevede sanctiuni.

"Nord Stream 2 este un proiect nepotrivit - pentru Germania, pentru Ucraina si pentru aliatii si partenerii nostri din Europa Centrala si de Est", a declarat Blinken, reiterand opozitia veche a Washingtonului fata de acest gazoduct de 1.200 de kilometri de conducte submarine si in valoare de noua miliarde de euro. El spune ca este "un proiect geopolitic rus care urmareste sa divizeze Europa si sa slabeasca securitatea energetica europeana".

"Departamentul de Stat monitorizeaza eforturile pentru finalizarea gazoductului Nord Stream 2 si examineaza informatiile legate de entitatile care par sa fie implicate", a adaugat el.

Acuzat de numerosi alesi, in special republicani, ca nu trece la actiune si nu adopta masuri punitive prevazute de lege, Antony Blinken a reafirmat "avertismentul" diplomatiei americane: "Toate entitatile implicare in gazoductul Nord Stream 2 sunt pasibile de sanctiuni americane si trebuie sa inceteze imediat sa lucreze la gazoduct".

Citeste si:

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ala e!" Acuzatii dure si din partea KremlinuluiTopul reactiilor adverse la cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate in Uniunea Europeana. Tabel comparativFostul baron PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit o noua condamnare: Opt ani de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a fundatiilor Fantasio si Thalia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă