SUA a lansat o amplă campanie de publicitate pentru a convinge populaţia să se vaccineze împotriva Covid-19

2 săptămâni in urmă 3

Guvernul american a lansat joi o amplă campanie de publicitate pentru a convinge populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, într-o perioadă în care rata de infectare a început din nou să crească în această ţară, relatează Agerpres, conform AFP.

Intitulată „We Can Do This” („Putem să facem asta”), campania este difuzată în limbile engleză şi spaniolă de posturile TV generaliste.

Departamentul Sănătăţii a plătit mai multe milioane de dolari pentru ca această campanie să fie difuzată de companiile mass-media care se adresează minorităţilor afro-americană, hispanică, asiatică şi amerindiană, comunităţile cele mai expuse în faţa riscurilor medicale cauzate de noul coronavirus.

Patru spoturi publicitare, inclusiv unul în spaniolă, îndeamnă populaţia americană „să se protejeze cu ajutorul unor vaccinuri în care putem să avem încredere” şi care „oferă o excelentă protecţie pentru noi toţi”.

Campania trebuie să dureze până la sfârşitul lunii aprilie, a precizat Departamentul Sănătăţii într-un comunicat.

După un început lent, campania de vaccinare din Statele Unite s-a accelerat de la sfârşitul lunii ianuarie, iar preşedintele Joe Biden a promis că 90% dintre adulţii americani vor fi eligibili pentru a primi un vaccin anti-COVID-19 până pe 19 aprilie.

După ce a atins în primele 58 de zile ale preşedinţiei sale ţinta de 100 de milioane de doze administrate, Joe Biden a anunţat că şi-a fixat obiectivul de 200 de milioane de doze pentru cea de-a 100-a zi a mandatului său.

Obiectivul preşedintelui democrat este acela ca toţi americanii să se poată reuni „în grupuri mici” pentru a sărbători ziua naţională a Statelor Unite, celebrată pe 4 iulie.

Dar, în pofida progreselor înregistrate de vaccinarea în masă, Statele Unite se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de coronavirus, în contextul în care pandemia de COVID-19 provoacă 900 de decese pe zi, în medie, potrivit autorităţilor sanitare din această ţară.

sursa foto: Facebook/ Governor Phil Murphy

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă