SUA: 220.000 de angajați ai unui lanț de cafenele siliți de firmă să aleagă, până pe 10 ianuarie, între vaccinare și testare

2 săptămâni in urmă 19

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 08:05

108 citiri

 220.000 de angajați ai unui lanț de cafenele siliți de firmă să aleagă, până pe 10 ianuarie, între vaccinare și testare

Lanțul de cafenele Starbucks va solicita angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a respecta noile reglementări federale, a spus compania într-o actualizare trimisă angajaţilor luni, transmite Reuters.

Administraţia Federală pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, de 9 februarie, pentru ca marii angajatori să ceară angajaţilor fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid în Statele Unite.

Explozia de noi cazuri i-a afectat pe lucrătorii din toată ţara, ducând la amânarea începerii cursurilor unor şcoli şi închiderea unor restaurante şi provocând perturbări majore la companiile aeriene.

Surse: Starbucks nu se va închide, așa cum a făcut-o în 2020

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron - spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forţat lanţul de cafenele să închidă temporar cel puţin jumătate din magazinele sale din SUA, în timp ce restul s-au axat pe sistemul drive-thru şi carry-out.

Aproximativ 220.000 de angajaţi ai Starbucks din SUA trebuie să-şi dezvăluie statutul de vaccinare până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operaţiuni John Culver trimisă angajaţilor pe 27 decembrie şi reluată luni, într-o actualizare săptămânală.

Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceştia pot fi testaţi săptămânal, fiind responsabili pentru obţinerea propriilor teste aprobate de OSHA şi transmiterea rezultatelor.

Starbucks s-a confruntat anul trecut cu lipsa unor produse, din cauza problemelor apărute în lanţurile de aprovizionare din cauza pandemiei.

Citeste si:

Fauci avertizează asupra pericolului unei creşteri a numărului de spitalizări din cauza Omicron VIDEO

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei de COVID-19, a afirmat că există încă pericolul unei creşteri bruşte a numărului de spitalizări din cauza...

 ”Abia de săptămâna viitoare vom avea o imagine mai corectă”

Cercetătorul Octavian Jurma afirmă că cea mai nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cunoscută sub denumirea Omicron, nu este o ameninţare la fel de mare precum tulpina Delta. Acesta se...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă