Studiu: Un sfert dintre copii au întâlnit situații de hărțuire online în timpul pandemiei

1 lună in urmă 7

Un studiu al organizației Salvați Copiii arată că situații de cyberbullying, termen care arată cazurile de hărțuire în mediu online, a fost pomenit de circa un sfert din cei 5.000 de copii care au răspuns întrebărilor despre riscurile din pandemie, potrivit Edupedu.

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei.

În plus, 32,4% dintre copiii participanți au arătat că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. 

La rândul lor părinții au mărturisit că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităților digitale și gestionarea activității pe rețelele sociale.

„Mă simt uneori neputincios pentru că nu mă pricep la aceste noi aplicații pe care le folosește, de unele nici nu am auzit. Mai mult, nu știu exact cu cine comunică acolo și ce face mai precis”, a spus Dan, un părinte, citat de Edupedu.

Studiul „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” s-a realizat prin participarea a 5.000 de copii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

În baza lui, organizația Salvați Copiii va organiza o serie de 5 webinarii și 5 workshop-uri gratuite pentru părinți pe această temă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă