STUDIU Un sfert din pacientii testati pozitiv la COVID-19, asimptomatici, au raportat dificultati de respiratie, tuse sau dureri pe termen lung

1 lună in urmă 2

Dificultatile de respiratie, tusea sau durerile sunt cateva dintre simptomele pe termen lung raportate de pacientii asimptomatici care au trecut prin imbolnavirea cu virusul COVID-19, potrivit unui studiu facut pe 1.407 persoane din California, testate pozitiv.

La mai mult de 60 de zile de la infectare, 27% (sau 382 de persoane) se confruntau cu simptome post-Covid, cum ar fi dificultati de respiratie, dureri in piept, tuse sau dureri abdominale. Aproape o treime dintre pacientii cu astfel de probleme pe termen lung nu au prezentat niciun simptom initial in cele zece zile de la testarea pozitiva, au descoperit cercetatorii.

Cinci categorii de simptome, identificate

Totodata, studiul a mai relevat faptul ca problemele pe termen lung afecteaza fiecare grupa de varsta, inclusiv copiii.

Cercetarea a evidentiat mai mult de 30 de simptome, inclusiv anxietate, dureri de spate, oboseala, insomnie, probleme gastro-intestinale si ritm cardiac rapid. Cercetatorii au identificat cinci categorii de simptome care pareau cel mai probabil sa apara impreuna, cum ar fi durerea toracica si tuse, durerile abdominale si durerile de cap.

"Multe persoane care au avut Covid asimptomatic pot, de asemenea, sa dezvolte sindromul Covid post-acut. Poti avea un raspuns imun foarte agresiv", a declarat David Putrino, directorul Mount Sinai Health System din New York City, care nu a fost implicat in noua cercetare.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă