Studiu: Tuse, oboseală, dureri în gât, simptome ”mai frecvente” pentru cei infectați cu noua tulpină britanică de coronavirus

4 săptămâni in urmă 114

Noua tulpină COVID din Marea Britanie, care este mai contagioasă decât cea clasică, a fost depistată pentru prima dată în octombrie, anul trecut. De atunci, această variantă a devenit dominantă în Londra și în sud-estul Marii Britanii. Un studiu al Oficiului pentru Statistici Naționale (ONS), din Londra, citat de BBC, bazat pe evoluția bolii la un eșantion de 6.000 de persoane, notează diferențele dintre simptomele pacienților care au contractat cele două forme ale virusului.

ONS a analizat simptomele raportate de pacienți cu până la o săptămână înainte de a fi testați pozitiv pentru noua tulpină britanică de coronavirus, comparativ cu cei care au contractat varianta initială Covid-19. Comparația a cuprins perioada 15 noiembrie – 15 ianuarie.

Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare sunt mai frecvente la persoanele care au fost restate pozitiv pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată analiza. Pierderea gustului și a mirosului e mai puțin probabilă în cazul pacienților care au contractat noua formă a virusului.

Grupul de 3.500 de persoane cu noua variantă de coronavirus:

35% au spus că au tușit;32% au spus că suferă de oboseală;25% au avut dureri musculare;21,8% au avut dureri în gât.

Grup de 2.500 de persoane cu varianta veche de Covid:

28% au avut tuse;29% au obosit;21% au avut dureri musculare;19% aveau o durere în gât.

Mai mulți pacienți infectați cu forma inițială de Covid și-au pierdut gustul și mirosul

Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua variantă au pierdut simțul gustului, în timp ce 15% și-au pierdut simțul mirosului (18% pentru ambele situația, în cazul pacienților cu forma clasică de Covid.

Nu s-a constatat nicio diferență în nivelurile de dureri de cap, dificultăți de respirație, diaree sau vărsături.

Lawrence Young, virolog și profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, e explicat că noua variantă a virusului a avut 23 de modificări în comparație cu virusul original de la Wuhan, China.

”Unele dintre modificări ar putea afecta răspunsul imun al organismului și, de asemenea, gama de simptome asociate cu infecția”, a confirmat el.

Analiza ONS face parte dintr-un studiu pe termen lung pentru urmărirea coronavirusului la populația din Marea Britanie, realizat în comun cu Public Health England, Universitatea din Oxford și Universitatea din Manchester.

Există unele dovezi că ar mutația din Marea Britanie ar putea fi mai mortală decât alte variante, dar datele nu sunt încă suficient de puternice pentru a spune acest lucru cu certitudine.

Ministerul Sănătății a confirmat pe 8 ianuarie că noua tulpină COVID din Marea Britanie a fost confirmată în România, la o tânără din Giurgiu pe 8 ianuarie 2021. Pe 26 ianuarie a fost anunțat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină COVID, la Constanța.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă