STUDIU. Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni de la infectare

1 lună in urmă 23

STUDIU. Cercetarea, elaborată de Institutul naţional de Sănătate şi Asistenţă Socială din Finlanda (National Institute for Health and Welfare – THL), a investigat 867 de adulţi testaţi pozitiv pentru COVID-19 în primăvară şi relevă că 792 dintre aceștia (91,3%) încă aveau anticorpi neutralizanţi în sânge la cel puţin şase luni de la infectare, conform EFE.com.

Citește și: Valeriu Gheorghiţă: „Populaţia se va vaccina din aprilie. Etapa a doua, care vizează 4 milioane de oameni, începe din 15 ianuarie”

Conform studiului, rezultatele concordă cu alte investigații recente în urma cărora s-au descoperit de asemenea anticorpi neutralizanţi la persoanele infectate, cu toate că cantitatea totală de anticorpi s-a diminuat treptat în lunile ulterioare infectării.

Experții cred, cu toate că nu se cunoaște cu certitudine, că anticorpii neutralizanţi sunt cei care dau imunitate împotriva COVID-19. Deocamdată nu este clar ce cantitate a acestora este necesară pentru a evita o nouă infectare şi nici cât timp durează această protecţie. Durata protecţiei nu este cunoscută nici în cazul noilor vaccinuri mRNA, cum sunt cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Conform concluziilor preliminare ale studiului institutului finlandez prezentate în octombrie, aproape toate persoanele investigate aveau anticorpi împotriva COVID-19 la patru luni după infectare

Studiu. Persoanele infectate cu coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni

Potrivit unui studiu australian, persoanele infectate cu noul coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de cel puţin opt luni, relatează Rainews, potrivit Rador.

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni. Cercetătorii australieni ar fi descoperit că celulele B de memorie, prezente în sistemul imunitar, „își amintesc” infecția și produc rapid anticorpi în fața unei noi posibile infecții, relatează Rainews, potrivit Rador

Studiul australian a fost publicat în revista Science Immunology. Noile cercetări și rezultatele care derivă din acestea întăresc probabilitatea ca vaccinurile împotriva virusului Sars-Cov-2, care vor ajunge în curând în Europa, să funcționeze pentru perioade lungi de timp.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă