Studiu: Deciziile luate în primele două ore după trezire sunt cu 51% mai puţin inspirate decât cele luate în orice alt moment al zilei. Explicaţia psihologului Mirela Zivari

2 săptămâni in urmă 19

Cum să iei decizii inspirate. Reputatul psiholog Mirela Zivari a explicat, pentru Antena 3, mecanismul de funcţionare a minţii noastre imediat după trezire. Concret, mintea noastră are nevoie de un timp de adaptare la starea de trezie.

Cum să iei decizii inspirate. Explicaţia psihologului Mirela Zivari

Avem nevoie de mai mult timp până când capacitatea de concentrare a atenției, mecanismele noastre de gândire complexă să intre în funcțiune. 

Fiecare dintre noi știe că are un anumit ritm și, dacă ne-am obișnuit să ne trezim devreme, cu siguranță într-o oră-două, sau poate chiar mai devreme, în funcție și de tipul de situație pentru care trebuie să luăm o decizie, am putea să fim extrem de proactivi și atenți când ne hotărâm să facem un anumit lucru.

Citeste si EXCLUSIV | Cum vor fi afectaţi copiii de măsurile de distanţare şi închiderea şcolilor. Avertismentul psihologului Keren Rosner: „Va fi un comportament de însingurare, de evitare a celorlalţi”

Dacă ritmul este mai spre după-amiază, e posibil să avem nevoie să ne încadrăm în acel interval de timp. Cred că ține de fiecare dintre noi să se gândească la faptul că, de cele mai multe ori, deciziile nu sunt raționale, sunt mai degrabă afective, iraționale, și că e nevoie să te gândești și să iei toate informațiile pentru ca decizia ta să fie una bună pentru tine în acel moment în care o iei„, a precizat reputatul psiholog la Antena 3

Citeste si Cum să ai un somn liniştit. Un reputat medic recomandă tehnica ”10-3-2-1”. VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă