STUDIU Cele mai consumate mâncăruri pe timpul pandemiei în 19 țări / Ce au preferat românii

2 zile in urmă 13

Compania Mastercard a realizat un studiu în 19 ţări cu privire la cele mai populare mâncăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă că maghiarii au preferat plăcintele în timp ce românii au pus la loc de cinste mămăliga.

Potrivit studiului, cetăţenii Ungariei au petrecut cu 40% mai mult timp în bucătărie – scrie portalul origo.hu. Ca urmare a restricţiilor, familiile au mâncat împreună mai des. În ultimul an 60% din respondenţi au învăţat să gătească mâncăruri noi, iar 55% afirmă că au acordat o atenţie mai mare alimentaţiei sănătoase.

Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi care au fost felurile de mâncare preferate în ultima perioadă. Astfel, a fost întocmit topul celor mai „comode” feluri de mâncare. Din sondaj a rezultat că cei mai mulţi locuitori ai Ungariei s-au consolat cu plăcinte.

Iată rezultatul studiului referitor la mâncărurile de carantină: Ungaria – plăcinte, Regatul Unit şi Irlanda – Roast dinner, Franţa – Crêpes, Italia – Spaghetti alla Carbonara, Germania – Rindsrouladen (ruladă de vită), Spania – Tortilla, Polonia – Naleśniki (plăcinte), Rusia – Kotleti (chiftele), Ucraina – Borş (supă cu sfeclă roşie), Turcia – Köfte (chiftele), România – mămăligă, Olanda – Stamppot (mâncare tradiţională din cartofi şi legume), Portugalia – Bacalhau a bras (mâncare pe bază de peşte), Suedia – chifteluţe, Belgia – Frieten (cartofi prăjiţi), Cehia – Gulaş, Austria – Şniţel vienez, Slovacia – Kapustnica (supă de varză).

Sursa: Magyar Nemzet/ Rador/ Traducerea: Andrei Demény

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă