Studenții de la Universitatea Tehnică din Munchen au dezvoltat o dronă cu defibrilator

3 săptămâni in urmă 8


Potrivit celor 58 de studenți din 21 de țări, reuniți în cadrul proiectului Horyzn, drona cu defibrilator, aflată în faza de testare, are un timp de intervenție de cel puțin două ori mai rapid decât o ambulanță, scrie Bild.


„Drona ar trebui să ajute ori de câte ori durează prea mult până la intervenția unei ambulanței sau aceasta se află în imposibilitatea de a ajunge la locul în care a fost solicitată, cazurile de salvare montană, de exemplu”, a explicat Sonja Dluhosch, 22 de ani, studentă la tehnologie și management la Uniuversitatea Tehnică din Munchen.


„Ambulanțele au nevoie, în medie, de nouă minute pentru a ajunge la intervenție, drona noastră parcurge în cel mult cinci minute aceeași distanță”, a completat ea.


În Germania, 75.000 de persoane suferă în fiecare an un stop cardiovascular subit și doar 11% supraviețuiesc. Dacă apare urgența, fiecare secundă contează! Și dacă pacientul supraviețuiește este direct legat de timpul necesar ambulanței și de intervenția asociată cu defibrilator. „Dacă timpul de intervenție este scurtat la o medie de 4-5 minute, șansa de supraviețuire se triplează”, spun inventatorii.


Drona decolează vertical și poate să zboare cu 125 km/h, dublu față de o dronă normală.


La locul intervenției, drona, care arată ca un mic elicopter, folosește un troliu pentru a coborî defibrilatorul.


Prototipul se afla în faza de testare și ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii decembrie. „Misiunea noastră este să salvăm cât mai multe vieți”, adaugă Sonja.


Foto: captură Bild


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă