Străzile din Paris, pustii după ce orașul a intrat în carantină parțială

2 săptămâni in urmă 1


Străzile din Capitala Franței sunt aproape pustii, după ce guvernul a decretat carantină parțială timp de o lună în 16 departamente ale țării, în așteptarea celui de-al treilea val al epidemiei de coronavirus.


Noile retricții au intrat în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă și afectează circa 21 de milioane de locuitori, aproape o treime din populația țării. Sunt afectate Parisul și regiunea înconjurătoare, părți mari din nordul Franței, precum și zona din jurul Nisei, în sud-est.


În zonele afectate, întreprinderile neesențiale au fost închise, iar călătoriile sunt permise numai în interiorul departamentului, la 30 de kilometri de casă. Pe întreg teritoriul țării, restricțiile de călătorie se aplică între orele 19:00 - 06:00.Nerespectarea
măsurilor luate de guvern atrage amenzi cuprinse între 135 de euro
la 3.750 de euro și se poate ajunge la șase luni de închisoare
dacă sunt încălcate de trei ori în 30 de zile.


Librăriile sunt considerate esențiale în cadrul noilor măsuri, iar vineri guvernul a adăugat pe listă florăriile, magazinele care vând ciocolată și pantofi.


Școlile rămân și ele deschise, iar parizienii care au rămas în oraș privesc cu speranță vacanța elevilor, care începe pe 17 aprilie, chiar când se termină lockdown-ul.


Unii locuitori au plecat spre zonele necarantinate


Unii locuitori s-au grăbit să plece din capitală, către zone fără carantină, cum ar fi Bretania sau Lyon. Trenurile care părăseau Parisul, către aceste destinații, au fost rezervate complet, cu câteva ore înainte ca măsurile să intre în vigoare, notează presa internațională. De asemenea, au fost semnalate blocaje în trafic pe mai multe drumuri, la ieșirea din capitală.


Ultima situație oficială indica aproape 35.000 de noi cazuri confirmate în 24 de ore și peste 380 de pacienți la reanimare. Rata de pozitivare în Franța ajunsese la 7,8%.


De la începutul pandemiei, Franța a raportat peste 4,2 milioane de infecții de la începutul pandemiei și aproape 92.000 de decese, potrivit datelor Universității John Hopkins din SUA.Campania
de vaccinare anti-Covid nu merge nici ea extraordinar. Circa 5,6
milioane de oameni au primit prima injecție cu vaccin, iar
aproape 2,3 milioane au primit și a doua doză până acum.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă