Strategia "zero COVID" face victime: Doi înalți responsabili ai Partidului Comunist chinez, DEMIȘI din cauza focarului din Xi'an

2 săptămâni in urmă 69

Duminică seara, autorităţile locale au anunţat că doi înalţi responsabili ai Partidului Comunist din districtul Yanta au fost demişi din funcţia lor în vederea "întăririi activităţii de prevenţie şi de control asupra epidemiei" în regiune, potrivit mass-media oficiale locale, relatează AFP, citat de HotNews.ro.

Situația nu este singulară. Luna trecută, mai multe zeci de înalţi funcţionari au fost sancţionaţi pentru "rigoare insuficientă în prevenţia şi controlul epidemiei".

Astăzi, orașul Xi'an a anunţat 90 de cazuri de coronavirus, comparativ cu 122 cu o zi înainte, ceea ce a majorat la 1.600 numărul de contaminări din acest oraş, începând din data de 9 decembrie și până în prezent.

"Am lansat un atac general", a declarat Liu Guozhong, responsabil al provinciei, adăugând că este necesar ca societatea să se debaraseze cât mai repede de coronavirus.

Xi'an, celebru pentru armata sa de teracotă, este noul centru al pandemiei în China, ceea ce a determinat autorităţile să impună un lockdown pentru cei 13 milioane de locuitori ai oraşului şi să întreprindă ample operaţiuni de depistare.

China urmează o strategie de "zero COVID", cu restricţii foarte severe la frontiere şi lockdown-uri ţintite imediat ce apar cazurile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă