Strategia zero Covid: China vrea să creeze „centre de carantină” permanente

1 săptămână in urmă 16

CHINACHINA

Un prim centru de carantină, care ar trebui să prevină răspândirea virusului de către călătorii străini, a apărut în orașul Canton din China. În cele din urmă, toate orașele mari din China ar urma să fie dotate cu clădiri similare, informează Le Monde.

În curând, călătorii care intră în China prin Canton nu ar trebui să mai fie izolați într-unul dintre hotelurile rechiziționate în acest scop, ci într-un centru permanent de carantină, numit „centrul internațional de sănătate”. În acest scop, zeci de clădiri cu trei etaje s-au ridicat din pământ în vara lui 2021 la marginea orașului.

Au un total de 5.074 de camere cu dimensiuni variabile de la 18 la 39 de metri pătrați (plus unsprezece camere pentru persoane cu mobilitate redusă). O investiție evaluată la 260 de milioane de dolari (230 de milioane de euro) de către autorități.

Acces cu autobuzul special din aeroport, mese servite de roboți, termometre dotate cu inteligență artificială, camere care permit comunicarea la distanță cu personalul de supraveghere: acest centru de 250.000 de metri pătrați (aproximativ 46 de terenuri de fotbal) se presupune că va preveni răspândirea Covid-19 prin călători care debarcau în această metropolă din sudul ţării.

Izolarea a 13 milioane de oameni în Xi’an

În cele din urmă, toate orașele mari ar trebui să fie echipate cu centre similare. Potrivit lui Cui Gang, un oficial al Comisiei Naționale de Sănătate, fiecare oraș important ar trebui să aibă un raport de 2 camere de carantină la 1.000 de locuitori. „Centrele centralizate de carantină pentru călătorii care intră în țară joacă un rol cheie în prevenirea răspândirii virusului”, a explicat el la sfârșitul lunii septembrie.

Canton Health Journal raportează că 169 de angajați ai Spitalului Canton Crucii Roșii au lucrat în centrul începând cu 17 septembrie. Dar, în timp ce China Daily a susținut pe 8 octombrie 2021 că „toți călătorii care intră în țară” vor fi trimiși acolo, se pare că numai chinezii – care, de fapt, constituie marea majoritate a călătorilor de astăzi – sunt duși acolo.

Aceste centre demonstrează că, pentru Beijing, strategia zero Covid este o luptă lungă. Aceasta se bazează pe principiul: „testați, urmăriți, izolați”. Testele sunt impuse oricui călătorește în țară, are o întâlnire cu un politician, merge la un eveniment colectiv sau care poate fi în contact. Urmărirea mișcărilor este permanentă. În ceea ce privește izolarea, aceasta privește atât țara – care și-a eliminat 98% din zborurile internaționale din 27 martie 2020 – cât și persoanele care vin din străinătate – supuse carantinei incluse, în funcție de oraș, între două și opt săptămâni – și pe chinezi. în vecinătatea persoanelor diagnosticate pozitiv.

The post Strategia zero Covid: China vrea să creeze „centre de carantină” permanente appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă