„Strada Trenului” din centrul orașului Hanoi, închisă după un accident, spre nemulțumirea turiștilor

2 zile in urmă 14

Poliția din Hanoi a blocat cu bariere celebra stradă din capitala Vietnamului, de joi, 15 septembrie, după ce un turist sud-coreean a fost rănit de un tren care circula cu viteză redusă pe linia ferată care străbate Centrul Vechi al orașului, la mică distanță de localuri și de locuințele oamenilor relatează VN Express.

Trenuri uriașe circulând pe o stradă aglomerată din centrul orașului. Ceea ce pare de neimaginat se întâmplă în Hanoi. „Strada Trenului” (Pho Duong Tau) este cel mai popular punct de interes turistic și atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Potrivit autorităților, atracția din vechiul Hanoi a devenit un real pericol din cauza imposibilității de a controla valul de turiști.

Autoritățile au pus bariere cu semne de avertizare de săptămâna trecută, după ce un turist din Coreea de Sud a fost lovit de un tren și a fost rănit.

„Strada Trenului” din centrul orașului Hanoi, închisă după un accident, spre nemulțumirea turiștilorPoliția vietnameză păzește Strada Trenului. Foto: EPA

În plus, de-a lungul șinei sunt 30 de cafenele și restaurante care încalcă regulile de siguranță feroviară și prezintă riscuri de accident.

În ciuda ordinului de închidere, sute de turiști au continuat să se adune în fața barierelor!

„Strada Trenului” din centrul orașului Hanoi, închisă după un accident, spre nemulțumirea turiștilorTuriștii discută cu polițiștii, după ce strada a fost blocată. Foto: EPA

Strada a devenit faimoasă în 2014, când imaginile cu trenul care trece chiar prin inima unei zone rezidențiale aglomerate au fost publicată în SUA și în Marea Britanie.

Strada a mai fost închisă în 2019, tot din motive de siguranță. După ce Vietnamul a reluat turismul, după pandemie, în martie, strada a început din nou să atragă turiști.

„Strada Trenului” din centrul orașului Hanoi, închisă după un accident, spre nemulțumirea turiștilorLinia de cale ferată, o atracție de neratat la Hanoi. Foto: EPA

Linia de cale ferată, construită în 1902, este utilizată de rrei perechi de trenuri în zilele lucrătoare și de două perechi în weekend.

Foto principal: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă