Știm finala Turneului Campioanelor de la Guadalajara! O reprezentantă a Spaniei ajuns în ultimul act după 28 de ani

2 săptămâni in urmă 28

Spaniola Garbine Muguruza, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, marţi, în finala Turneului Campioanelor de la Guadalajara.

Ea a învins-o în semifinale pe compatrioata sa Paula Badosa, locul 10 WTA şi favorită 7, scor 6-3, 6-3.

În cealată semifinală Maria Sakkari din Grecia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 6-1, 3-6, 6-3.

Știm finala Turneului Campioanelor de la Guadalajara! O reprezentantă a Spaniei ajuns în ultimul act după 28 de ani

Campioană la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon în 2017, Muguruza era obligată să se impună în grupe, în meciul cu Kontaveit, care era deja virtuală câştigătoare a grupei.

Iberica a obţinut victoria după o oră şi 28 de minute, oprind seria de succese consecutive a estonienei la 12, Kontaveit venind după patru titluri obţinute la Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca, în septembrie şi octombrie.

Muguruza ajuns în finala competiţiei, fiind a doua reprezentantă a Spaniei în această poziţie după Arantxa Sanchez, care a fost învinsă de Steffi Graff în 1993, la Madison Square Garden din New York.

WTA Finalleri’nde finalistler belli oldu…

Paula Badosa’yı 6-3, 6-3 ile mağlup eden Garbine Muguruza ile

Maria Sakkari’yi 6-1, 3-6, 6-3 ile geçen Anett Kontaveit

yarın Guadalajara’da şampiyonluk maçına çıkacak. pic.twitter.com/n3hnfLscyn

— Kort Tenis (@KortDergisi) November 17, 2021

Turneul Campioanelor, care reuneşte cele mai bune opt jucătoare din clasamentul WTA, a fost mutat în acest an de la Shenzhen (China) la Guadalajara (Mexic).

Turneul, care a început la 8 noiembrie, a fost mutat din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus. Oraşul Shenzhen va găzdui apoi ediţiile din 2022 până în 2030.

Anett Kontaveit 🇪🇪 superó a Maria Sakkari 🇬🇷 por 6-1, 3-6, 6-3 y es finalista del #WTAFinals por primera vez en su carrera.

Definirá el título mañana ante Garbiñe Muguruza 🇪🇸. pic.twitter.com/R2xM44vs97

— Respiro Tenis (@Respiro_Tenis) November 17, 2021

The post Știm finala Turneului Campioanelor de la Guadalajara! O reprezentantă a Spaniei ajuns în ultimul act după 28 de ani appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă