Știai cum arată ultimul tricou din cariera lui Gheorghe Hagi? Imagini de colecție din istoria naționalei României | SPECIAL

2 luni in urmă 24

Au trecut 20 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi, iar tricoul fostului mare internațional român poate fi admirat într-un centru comercial din București.

Cele mai importante momente din istoria naționalei României au fost strânse într-o expoziție impresionantă, în care apar inclusiv bilete sau programe de meciuri.

Expoziția este deschisă până pe 13 august.

Momente de neuitat din istoria naționalei României și ultimul tricou de joc din cariera lui Gheorghe Hagi

Tricourile purtate de Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Gică Popescu, Mircea Lucescu, Rodion Camataru, Dorinel Munteanu, Ladislau Boloni sau Anghel Iordanescu pot fi admirate într-un centru comercial din București.

Gheorghe Hagi are mai multe tricouri în această expoziție, chiar și cel pe care l-a purtat acum 20 de ani, într-o gală de neuitat.

„Niciodată n-o să uit ziua de 24 aprilie 2001, când peste 60.000 de spectatori au umplut tribunele și au ținut să fie alături de mine. A fost o seară de neuitat”, și-a adus aminte antrenorul și patronul Farului.

Imediat după Campionatul Mondial din Franța, acesta s-a retras de la națională, dar a revenit, convins de către Adrian Păunescu. „Gică, tu ești un cadou pentru țară, iar românii iubesc mult fotbalul”, i-a spus poetul lui Hagi. Astfel, Hagi se răzgândea, iar România câștiga meciul contra Ungariei (2-0), într-o atmosferă de zile mari.

În cadrul acestei expoziții poți să vezi și tricoul purtat de Ianis Hagi în semifinala Euro U21 din 2019 cu Germania (2-4), ori fanionul celebrului meci cu Columbia, din 1994, pe care România l-a câștigat cu scorul de 3-1, la Los Angeles.

De asemenea, aici și-au găsit loc și tricourile purtate la naționale României de Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii sau Alexandru Bourceanu, chiar dacă prima reprezentativă n-a mai obținut vreo performanță notabilă, exceptând calificările la Euro.

The post Știai cum arată ultimul tricou din cariera lui Gheorghe Hagi? Imagini de colecție din istoria naționalei României | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă