Steliano Filip: ”Sunt extenuat psihic! Sută la sută nu mai vreau să rămân!”. Fundașul dinamovist vorbește pentru prima oară despre dorința sa de a pleca din Ștefan cel Mare | INTERVIU EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 7

Steliano Filip rupe tăcerea, în exclusivitate pentru cititorii ProSport, după ce s-a scris despre faptul că acesta vrea să plece de la Dinamo! Fundașul stânga s-a săturat de criticile și înjurăturile fanilor și anunță că decizia de a pleca din Ștefan cel Mare nu mai poate fi întoarsă de nimeni. Internaționalul român vorbește și despre faptul că unii îl consideră principalul vinovat pentru plecarea lui Mircea Rednic de la Dinamo.

Steliano Filip (27 de ani) a fost arătat de deget de către suporterii deranjați de faptul că Mircea Rednic a fost dat afară de la Dinamo. Aceștia au considerat că fundașul dinamovist a influențat, alături de Cosmin Matei, concedierea ”Puriului”. Automat, această idee a adus după sine multe înjurături și amenințări pentru Filip. Acum, acesta recunoaște că nu mai poate rezista psihic presiunii puse de fani și anunță că este decis total să plece de la Dinamo.

6 echipe a bifat Filip în carieră: FC Maramureș, Hajduk Split, Călărași, Viitorul Larisa și Dinamo (în două perioade)

PROSPORT: Steliano, s-a scris că vrei să pleci de la Dinamo. Care e situația ta în acest moment?

STELIANO FILIP: Eu am venit la Dinamo deși aveam oferte mult mai bune din punct de vedere financiar, atât din Liga 1, cât și din străinătate. Am făcut-o pentru că iubesc acest club și iubesc suporterii din Ștefan cel Mare. Cu atât mai mare mi-a fost mirarea când am văzut la ce tratament sunt supus în ultima perioadă. Am fost bombardat pe conturile mele de socializare cu înjurături și amenințări constante din partea fanilor. Nu mă sperie și nu mi-e frică de nimeni, dar sunt dezamăgit de faptul că oamenii cu care am crescut în tribune mă tratează așa, total nemeritat. 

”Oamenii de fotbal vorbesc de mine, dar când mă văd ma iau în brațe și mă pupă!”

PROSPORT: Ai fost criticat și de unii dintre foștii antrenori sau conducători cu care ai lucrat. 

STELIANO FILIP: Cei care au dat în mine și aici mă refer la antrenori și persoane importante din fotbalul românesc care m-au acuzat de diverse, mă pupă și mă iau în brațe când mă văd! Cred că puteau sa se intereseze puțin sau să mă întrebe pe mine direct ce au de spus, înainte să vorbească despre persoana mea. 

6 goluri în 158 de meciuri a marcat Filip pentru Dinamo în Liga 1, all-time

PROSPORT: Îți reproșezi ceva?

STELIANO FILIP: Poate că am greșit și eu pentru că am răspuns pe rețelele de socializare unor persoane care mi-au scris. Am făcut-o pentru că aveam peste 500 de mesaje și la un moment dat efectiv cedezi psihic. 

”Nu am influențat plecarea lui Rednic!”

PROSPORT:  Ai fost acuzat că l-ai ”lucrat” pe Rednic.

STELIANO FILIP: Da, s-a vorbit despre faptul că eu și alți jucători cu experiență am fi încercat să îl dăm afară pe Mircea Rednic, dar este total fals. Repet, total fals!

PROSPORT: Adică e totul o invenție? E cam greu de crezut.

STELIANO FILIP:  Voi credeți că un antrenor cu experiența lui Mircea Rednic poate fi influențat de jucătorii pe care îi antrenează? Niciodată, vă spun eu. Nimic mai fals. Eu sub nicio formă nu am influențat plecarea lui Rednic pentru că nu acesta este rolul meu. 

Mircea Rednic l-a acuzat pe Steliano Filip de complotMircea Rednic l-a acuzat pe Steliano Filip de complot

”Iau cuvântul atunci când consider!”

PROSPORT: Atunci de ce ai fost arătat cu degetul?

STELIANO FILIP: Fără motiv! Înțeleg că sunt recunoscut pentru faptul că iau cuvântul atunci când consider, dar nu mi-aș permite vreodată să vorbesc despre antrenorii mei, indiferent de numele lor.

7 meciuri a jucat Filip pentru România, participând la Campionatul European din Franța 2016

PROSPORT: A mai fost o poveste cu o masă organizată de liderii vestiarului, pentru a complota împotriva lui Rednic…

STELIANO FILIP:  Asta chiar m-a amuzat! La toate echipele profesioniste și nu doar, jucătorii ies în oraș cu grupul, de multe ori chiar și cu soțiile și iubitele. Facem asta din prietenie și pentru a suda echipa. S-a vorbit de complot, dar iar este totul neadevărat. Noi ne-am dorit să sudăm echipa pentru că eram într-un moment greu, în care toți ne acuzau că suntem dezbinați. Până la urmă nu s-a mai ținut această masă, dar nici nu contează pentru că era un lucru obișnuit care pur și simplu s-a amânat.

”Sută la sută nu vreau să mai rămân!”

PROSPORT: Te întreb direct, mai vrei să rămâi la Dinamo?

STELIANO FILIP: Sută la sută nu vreau să mai rămân, dar nu e vorba că nu îmi doresc ci pur și simplu sunt extenuat din punct de vedere mental. Am adunat prea multe. Înțeleg că sunt un fotbalist experimentat și că uneori e normal ca jucătorii cu rolul meu să ia asupra lor presiunea, dar acum e prea mult. Sunt extenuat, nu mai pot! 

PROSPORT: Flavius Stoican ce părere are despre decizia ta?

STELIANO FILIP: Vreau să îi mulțumesc foarte mult lui Mister Stoican pentru că a fost mai mult decât înțelegător cu mine. Am vorbit cu el și i-am transmis ce simt. Eu am o relație foarte bună cu el pentru că m-a mai antrenat și mă cunoaște foarte bine. Îmi pare nespus de rău pentru că mi-aș fi dorit să arătăm tuturor că putem să redresăm situația, dar eu efectiv nu mai pot psihic. Oricum, Dinamo nu stă în Steliano Filip și nu o să stea vreodată într-un jucător. Cer în continuare înțelegere din partea conducerii. Am avut o discuție recentă cu managementul și mi-au dat timp să mă mai gândesc.

Flavius Stoican este foarte apropiat de Steliano Filip, cu care are o relație specialăFlavius Stoican este foarte apropiat de Steliano Filip, cu care are o relație specială

”Vorbim de clubul meu de suflet și nu mi-e ușor!”

PROSPORT: Decizia ta e finală?

STELIANO FILIP: Da! Am încercat să mă gândesc bine pentru că totuși vorbim de clubul meu de suflet și nu mi-e ușor, dar efectiv nu mai pot. Decizia mea este să plec! Nu se pune problema de bani sau alte lucruri materiale, tot ce vreau este să fie liniște, să fie bine atât lui Dinamo cât și mie. 

The post Steliano Filip: ”Sunt extenuat psihic! Sută la sută nu mai vreau să rămân!”. Fundașul dinamovist vorbește pentru prima oară despre dorința sa de a pleca din Ștefan cel Mare | INTERVIU EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă