Stelian Tănase, fost preşedinte şi director general: „TVR ar trebui închisă!”

1 lună in urmă 12

Stelian Tănase a vorbit despre TVR în contextul scandalului provocat de programul de Revelion 2021 realizat de Vacanţa Mare.

„Nu am urmărit nicio secundă acest program de la TVR. Dar eu nu înţeleg un lucru, care e singura întrebare pe care o am despre asta. 20 de milioane… facebook e plin cu reacţii negative. Eu mă întreb dacă oamenii ăştia – unii elite intelectuale, evident – au urmărit Revelionul de la TVR? Eu cred că nu. Că nu suporţi… Dar întreb altceva? Când ai 140 de canale de televiziune, de ce stai să te uiţi pe TVR 1 sau pe orice alt canal care are un Revelion prost? Numai aşa, ca să te enervezi? Libertatea înseamnă telecomandă acum”, a spus Stelian Tănase pentru EVZ.

Legat de posibilitatea ca actuala conducere a TVR să fie schimbată în urma unui episod precum Revelionul realizat de Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu, Stelian Tănase a precizat: „Nu ştiu, dar un lucru singur ştiu… Trebuia să meargă cu raportul şi anul trecut, şi în urmă cu doi ani, în aprilie la Parlament… Nu s-au dus pentru că PSD n-ar fi programat, dar asta trebuie să verificaţi. Ce cred eu că se va întâmpla acum? Da, cred că vor fi schimbaţi pentru că este altă majoritatea parlamentară”.

Întrebat în ce context s-ar impune vreodată schimbarea conducerii unei televiziuni publice, fostul şef al TVR a spus: „Televiziunea ar trebui închisă după părerea mea. Felul în care funcţionează, datoriile istorice care s-au anulat prin faptul că a trecut la stat… Felul în care funcţionează încă de pe vremea comunismului… Cred că ar trebui pur şi simplu o televiziune care să reflecte secolul 21, cu o nouă legislaţie, cu o nouă viziune… Sunt atâtea exemple chiar şi în ţările foste comuniste, cum ar fi Polonia, Cehia, care au schimbat în sensul în care vă spun eu acum şi au produs nişte televiziuni moderne, în pas cu vremea. Cred că asta ar trebui făcut!”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă