Stelian Ion susține că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a transmis solicitarea ca autoritățile române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției

1 săptămână in urmă 34

Stelian Ion, fostul ministru USR al Justiției, a declarat miercuri că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a transmis solicitarea ca autoritățile române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției,

”În urma discuțiilor purtate astăzi cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, mesajul de la Bruxelles este cat se poate de clar către autoritățile din România: așteptați avizul Comisiei de la Veneția înainte de adoptarea legilor justiției! Nu adoptați aceste legi pe repede înainte!”, a declarat Stelian Ion într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook.

La întâlnirea cu comisarul european au mai participat Silviu Dehelean, deputat USR, și europarlamentarul Vlad Gheorghe, potrivit postării citate.

Reamintim că și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut autorităților de la București să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de votul final pe legile Justiției.

Cele trei legi ale Justiției sunt acum în dezbatere în Parlamentul României.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă