Stelian Ion: Președintele Iohannis să se implice în refacerea coaliției / Rămâne și posibilitatea de a merge la vot în Parlament, cu un guvern minoritar

1 săptămână in urmă 20

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, apreciază că discuțiile avute astăzi între premierul desemnat, Dacian Cioloș și liderii PNL și USR, arată că ușile nu sunt complet închise în privința refacerii coaliției de guvrnare. Tot el admite că dacă nu se ajunge la un consens, Cioloș va marșa pe alcătuirea unui guvern minoritar USR PLUS, cu care se va duce la vot în Parlament. Stelian Ion lansează un apel, ca președintele Klaus Iohannis să se implice la rândul său în refacerea coaliției de guvernare.

„Vom merge la un vot în parlament, cel mai porbabil, dacă nu se ajunge la o înțelegere privind reafacerea coaliției. Rămâne să stabilim acest lucru, știu că acum are loc o ședință îm Biroul Național al USR PLUS”, a spus Stelian Ion în emisiune la Digi24.

El a mai dezvăluit că președintele Klaus Iohannis a aflat încă din momentul în care l-a desemnat pe Cioloș premier că USR PLUS nu vrea să apeleze deloc la un parteneriat cu PSD și AUR, și că singura variantă o reprezintă refacerea coaliției cu PNL și UDMR.

„PNL tot repetă obsesiv că noi am avea o alianță cu PSD și AUR, pentru ei acesta e un exercițiu de comunicare (…) Dimpotrivă, ei au această alternativă să refacă USL-ul. În ce ne priveșt, noi am făcut această informare către președintele Iohannis, că nu ne dorim deloc să avem discuții cu PSD și AUR, că excludem orice alință cu ei, că nu ne dorim decât să refacem coaliția cu PNL și UDMR”, a comentat Stelian Ion.

Reprezentantul USR PLUS susține că atâta timp cât Iohannis a fost informat că formațiunea sa își dorește refacerea coaliției cu PNL și UDMR, și l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, trebuie să se implice în refacerea coaliției, având în vedere „legătura puternică” pe care o are cu PNL-ul.

„E importantă pe viitor implicarea preșdintele Kalaus Iohannis, care are o legătură puternică cu PNL și care are forța să se implice în refacerea coaliției. Noi vrem să refacem coaliția, i-am comunicat lucrul acesta, el are puterea să se implice…”, a spus Stelian Ion.

Chestionat despre motivul pentru care Cioloș s-a propus ca premier, deși era evident că PNL are interesul de a da premierul, având mai multe voturi în Parlament, Stelian Ion a punctat că conducerea USR PLUS nu a avut încredere că cei din PNL și UDMR își mai doresc refacerea coaliției.

„Nu știam ce intenția au ei (PNL – n.red. Nu aveam încredere ca vor mai dori să refacem coaliția, deși noi am transmis clar că nu există altă opțiune pentru noi, decât să refacem coaliția”, a spus Stelian Ion, punctând că formațiunea sa e dispusă să își asume și să meargă inclusiv cu guvern minoritar pentru a obțin votul în parlament.

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă