Stelian Ion, despre pensiile magistraților: Pensia nu poate depăși cuantumul unui salariu în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase

3 săptămâni in urmă 8

Stelian Ion, ministrul Justiției /  Foto: Inquam Photos / George Calin Stelian Ion, ministrul Justiției / Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susține că pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase.

LUNI, 19 APRILIE 2021, 15:29

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

"Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (...), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului", a declarat Stelian Ion, citat de Agerpres, după întâlnirea avută cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţii sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor.

În context, ministrul a precizat că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, și asta datorită faptului că există "o mare problemă pe partea de personal". 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă