Stelian Ion, despre desfiintarea SIJ: "Scopul acestei sectii a fost acela de a pune presiune pe magistrati"

1 săptămână in urmă 18

Stelian Ion, ministrul Justitiei, va sustine o conferinta de presa vineri, 12 februarie, la ora 10.00, la sediul ministerului.

Anuntul vine dupa ce joi, 11 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru proiectul de desfiintare a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, initiat de Ministerul Justitiei.

UPDATE 10.13 "Pentru mine avizul de ieri negativ din partea CSM reprezinta o dezamagire, vreau sa spun ca nu am fost niciodata obtuz la idei de imbunatatire a activitatii. Din partea membrilor CSM nu au venit propuneri concrete altele decat unele pe care deja le-am eliminat din textul initial. Magistratii, spre deosebire de alte categorii, deja au un fel de imunitate, cele referitoare la perchezitii, arestari, retineri, care nu pot fi facute decat cu avizul sectiei CSM", a mai spus Stelian Ion, ministrul Justitiei.

"E un semnal negativ pe care il transmite aceasta sectie speciala. 17 milioane de lei au fost cheltuiti de la infiintare si pana acum, rezultatele au fost foarte slabe", a spus Stelian Ion.

"Scopul acestei sectii a fost acela de a pune presiune pe magistratii corecti. Am vazut si anomalii inimaginabile in sensul anchetarii unor functionari europeni desi nu exista competenta in aceasta zona. De asemenea, au fost chemati in scop de intimidare magistrati din CSM la aceasta sectie. Aceste descinderi la sectia speciala nu au fost intemeiate ci au fost mai degraba miscari de imagine", a completat Stelian Ion.

Va merge in Guvern acest proiect, va merge in Parlament si acolo se va da un vot.

Citeste si:

VIDEO Sexy-peremista din AUR, care l-a acuzat in trecut pe Vadim Tudor ca a vrut sa o violeze, propusa pentru arestare intr-un dosar de proxenetismRiscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viataSenatorul AUR Lavric povesteste culisele excluderii Dianei Sosoaca din partid: "A tipat la mine, altercatia a continuat in biroul lui Tarziu. Ne-a insultat"Lista celor mai scandaloase sporuri inventate pentru bugetarii romani: 15% pentru titlul de doctor sau 200% pentru dificultatea misiuniiCat de ipocrita este motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu. Bilantul care indica PSD drept marele gropar al Sanatatii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă