Stelian Ion, despre desființarea Secției speciale: Guvernul susține varianta în forma inițială trimisă în Parlament , este varianta cea mai corectă

3 săptămâni in urmă 2

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputației, că Guvernul susține, pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, varianta în forma inițială trimisă în Parlament.

Soluția legislativă pentru desființarea Secției speciale era cea pe care a trimis-o Guvernul spre Parlament, fără alte prevederi speciale”, a spus Stelian Ion, la începutul dezbaterilor din Camera deputaților privind desființarea Secției Speciale.

Ministrul a adăugat că deputații vor decide varianta finală, dar poziția Guvernului este de a susșine varianta în forma inițială. Acest lucru înseamnă să nu conțină amendamentul privind avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților.

Stelian Ion a spus că realitatea a dovedit că înființarea acestei Secții speciale a fost „o mare eroare”.

În opinia ministrului, Secția specială a avut ocazia să demonstreze tuturor că s-au înșelat când au criticat înființarea ei.

„Nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus Stelian Ion.

El a adăugat că Secția a avut „anchete targhetate”, împotriva unor „magistrați curajoși”.

USR PLUS intenționează să propună, în plenul Camerei Deputaților, retrimiterea la comisia juridică a proiectului privind desființarea Secției Speciale, având discuții în acest sens cu liberalii pentru a susține demersul, au declarat surse politice din coaliție pentru G4Media.

Liderii Alianței vor să convingă partenerii de coaliție să renunțe la amendamentul privind avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților, deoarece consideră că acesta ar introduce o superimunitate pentru judecători și procurori.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) va intra, miercuri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care are programat şi votul final.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Sabin Cîrstoveanu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă