Stelian Ion: Anomalia prin care un magistrat are pensia mai mare decat salariul trebuie rezolvata prin legile justitiei

1 lună in urmă 5

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat, joi, ca prin legile justitiei trebuie rezolvata "anomalia" potrivit careia pensiile magistratilor sunt mai mari decat cuantumul salariilor.

"Din punctul meu de vedere, un lucru pot spune acum foarte asumat. Nu este normal ca pensiile sa depaseasca cuantumul salariilor. Deci lucrul acesta il voi spune raspicat. Sunt foarte multi magistrati care stiu acest lucru. Aceasta chestiune trebuie rezolvata, din punctul meu de vedere, printr-o modificare legislativa", a afirmat Stelian Ion, la Parlament, intrebat care este opinia sa in privinta pensiilor speciale ale magistratilor.

Intrebat daca MJ va veni cu o propunere, Stelian Ion a raspuns: "Avem legile justitiei in lucru. Sunt pe partea finala a dezbaterii publice si vom face publice aceste variante ale celor trei legi. Si in acele legi aceasta anomalie, din punctul meu de vedere, aceea ca pensia poate depasi cuantumul ultimului venit, aceasta cu siguranta trebuie rezolvata".

"Vom vedea care este si parerea magistratilor, se va da un aviz si in CSM, vom vedea cum se va aplica legea in timp, dar fix aceasta chestiune eu cred ca trebuie rezolvata acum.(...) Este o chestiune pe care am discutat-o si mi-o voi asuma. Nu cred ca acesta este motivul pentru care magistratii stau in continuare in functie si isi desfasoara activitatea, ca ar fi singurul motiv care ii face sa ramana in profesie.

Daca venim cu alte reglementari care sa-i determine sa ramana in profesie, eu cred ca se va intampla lucrul acesta. Oricum, cred ca si magistratura ar avea de castigat ca prestigiu, daca nu vor mai fi aceste diferente si vedeti ca este o prevedere inechitabila", a adaugat ministrul Justitiei.

Citeste si:

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ala e!" Acuzatii dure si din partea KremlinuluiTopul reactiilor adverse la cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate in Uniunea Europeana. Tabel comparativFostul baron PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit o noua condamnare: Opt ani de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a fundatiilor Fantasio si Thalia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă