"Ștefan Radu, peste Favalli și Nesta! Wow!" De ce s-a retras fundașul lui Lazio din echipa națională:"Nu avea loc"

1 lună in urmă 2

Liga 1: FCSB - CFR Cluj, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Liga 1: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Ștefan Radu a bifat partida cu numărul 400 pentru Lazio în manșa secundă a optimilor UEFA Champions League, contra lui Bayern Munchen. Astfel, fundașul român se află la un singur meci de recordul all-time de jocuri în tricoul grupării din capitala Italiei, deținut de Giuseppe Favalli. Paul Codrea, fost mijlocaș cu peste 250 de meciuri în primele două ligi din Peninsulă, consideră că Radu nu este apreciat la adevărata sa valoare.

Paul Codrea: "E ceva incredibil ca un român să depășească jucători precum Favalli, Negro sau Nesta. Ștefan Radu va rămâne în istoria lui Lazio"

"Eu cred că trebuie vorbit de jucătorul de la Lazio, de Ştefan Radu! Să depăşeşti jucători ca Favalli, ca Paolo Negro, care a fost şi colegul meu la Siena, ca Nesta... E ceva incredibil ca un român să fie jucătorul lazial cu cele mai multe prezenţe în Serie A. E ceva incredibil!

Nu ştiu dacă merită statuie, dar e clar că va rămâne în istoria lui Lazio şi văd că se vorbeşte destul de puţin. Adică... ok, Man şi Mihăilă sunt jucători tineri, de perspectivă, dar ce a realizat Radu cred că greu va mai realiza un alt român, în orice campionat important. Eu cred că măcar un an-doi va mai rămâne.

A avut şi şansă pentru că anul trecut sau acum doi ani a avut o problemă, fiind aproape să rezilieze contractul, dar uite că au fost înţelepţi şi poate au renunţat un pic la orgolii ambele tabere şi uite la ce rezultat au ajuns. Eu chiar îl felicit pe această cale. Nu ştiu, totuşi, mi se pare incredibil, wow!

Am jucat şi eu 10 ani, dar am 200 şi ceva de prezenţe, el are 400. Deci e fantastic! Am fost adversari de atâtea ori, am schimbat tricourile. E un băiat de mare caracter", a spus Paul Codrea. Fostul internațional și-a exprimat opinia și despre retragerea lui Ștefan Radu de la echipa națională: "Eu am înţeles şi poziţia lui faţă de naţională, că n-a mai vrut. El s-a simţit cumva neinteresant pentru naţională.

De fiecare dată când a venit nu prea a jucat şi atunci a zis: 'ok, nu joc aici, atunci hai să mă concentrez pe echipa de club'. Şi cred că în sinea lui a făcut bine. Nu s-a simţit apreciat aici. Nu avea loc.

L-a avut concurent pe post pe Raţ, care era fundaşul stânga de bază. În centru era Chivu. Ghinionul lui e că a nimerit într-o perioadă în care naţionala era acoperită pe acele posturi", a declarat Paul Codrea pentru looksport.ro.

44 de selecții și un gol a adunat Paul Codrea la echipa națională a României133 de meciuri, 3 reușite și 4 assist-uri sunt cifrele lui Codrea în Serie A Etichete: lazio , stefan radu , stefan radu lazio , paul codrea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă