Ștefan Radu, 13 ani de dueluri cu ”balaurii” din Serie A! De la Beckham și Milito la Ibrahimovic și Cristiano Ronaldo

1 lună in urmă 21

Liga 1: Hermannstadt - Chindia Târgoviște, joi, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: CFR Cluj - Astra, joi, 20:00, Digi Sport 1

Format de Dinamo, Ștefan Radu a ajuns la începutul anului 2008 sub formă de împrumut la Lazio, iar după jumătate de sezon, italienii au decis să îl cumpere definitiv. După 13 ani, Radu este aproape de a deveni jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul echipei biancoceleste, în toate competițiile.

Ștefan Radu, de 13 ani la Lazio

396 de meciuri a strâns Ștefan Radu pentru Lazio, întâlnind adversari cu nume, precum Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Francesco Totti, Mauro Icardi și alți ”balauri” care au trecut prin campionatul Italiei.

Cel mai probabil, Radu îl va depăși în acest sezon pe Giuseppe Favalli, care a jucat la Lazio între 1992 și 2004 și a strâns 401 prezențe pentru italieni, în toate competițiile.

Galerie Foto

Oricum, fundașul a intrat deja în istoria echipei romane ca fiind jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru Lazio în Serie A, 323.

”Îmi aduc aminte de debutul meu la Lazio, a fost chiar contra Fiorentinei, nu voi uita niciodată. Ajunsesem la Roma de doar 3 zile, mă antrenasem foarte puțin cu echipa. Dar voi ține minte toată viața, am câștigat pe Artemio Franchi.

Eu sunt mândru de fiecare dată când îmbrac tricoul lui Lazio, mă bucur să fac parte din istoria clubului, dar mă interesează mai mult rezultatele de pe tabelă decât numărul meu de meciuri”, a spus Radu, într-un interviu acordat recent pentru revista lui Lazio.

Șase trofee a cucerit Radu la Lazio: trei Cupei și trei Supercupe ale Italiei.14 meciuri a bifat Radu pentru echipa națională a României, ultimul în luna martie a anului 2013, un 2-2 cu Ungaria. Etichete: lazio , stefan radu , stefan radu serie a
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă