Statul australian Victoria, unde are loc Australian Open, intră în lockdown. Turneul de tenis, fără spectatori

1 săptămână in urmă 4


Statul australian Victoria va intra pentru a treia oară în carantină, după ce a fost descoperit un focar de COVID-19 cu tulpina britanică, informează BBC. Turneul de tenis, primul de Grand Slam al anului, va continua conform programului, dar pentru următoarele cinci zile niciun spectator nu va fi prezent în tribune.


În această săptămână, autoritățile au identificat 13 cazuri care provivin de la angajatul unui hotel din Melbourne. Autoritățile au anunțat că acest hotel nu are legătură cu cele în care au stat în carantină jucătorii de tenis sosiți pentru Australian Open.


Totuși, pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au anunațt alte cinci zile de carantină - de vineri noapte, până miercuri dimineață.


Cu toate acestea, guvernul a anunțat că Australian Open, turneu de tenis care se desfăşoară în capitala statului, Melbourne, va continua, însă fără spectatori.


Până acum, la meciurile disputate la Australian Open au asistat, zilnic, aproximativ 30.000 de spectatori.


Anul trecut, pentru a depăşi al doilea val al pandemiei de coronavirus, care a provocat peste 90% din cele 29.000 de cazuri înregistrate în Australia şi a dus la 909 decese, Melbourne a trecut printr-unul dintre cele mai lungi şi strice lockdown-uri din lume.


Foto: EPACiteşte Articolul Întreg pe Sursă