Stațiunea Predeal, în scenariul roșu. Restricțiile intră în vigoare de la miezul nopții

1 lună in urmă 13

Stațiunea montană Predeal, județul Brasov, a depășit rata de infectare de trei cazuri la o mie de locuitori (incidență: 3,03). În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, începând de marti, 13 aprilie, de la miezul nopții, în localitate să se instituie pentru două săptămâni măsurile prevăzute de lege.

Astfel, restaurantele si cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienții cazați.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice vor fi permise doar în spațiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber, u asigurarea unei distante de minimum 2 metri între mese si participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Brașov, incidenta cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile a crescut la valoarea de 3,03 cazuri la 1000 de locuitori.

  • Stațiunea Sinaia, județul Prahova, unde indicele de infectare ajunsese la 4,49 de cazuri la o mie de locuitori, se află, de duminică, 11 aprilie, sub restrictii, în zilele de weekend, inclusiv privind orarul de funcționare al agenților economici și deplasarea persoanelor.

Foto: Dumitru Angelescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă