Statele Unite reiau vaccinarea cu Johnson & Johnson după introducerea unor noi recomandări

2 săptămâni in urmă 15


Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) a recomandat, vineri, reluarea utilizării vaccinului de la Johnson & Johnson, suspendată pe 13 aprilie după ce șase persoane vaccinate au dezvoltat cheaguri de sânge la două săptămâni după imunizare, notează BBC.


Vaccinul "este recomandat" pentru populaţia adultă, a concluzionat vineri un grup reunit la cererea Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie americană de sănătate.


"Susțin recomandarea ACIP (Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare din SUA) ca vaccinul Johnson și Johnson COVID-19 să fie utilizat pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste această vârstă din populația Statelor Unite sub autorizația de utilizare de urgență FDA și am semnat această recomandare", a transmis, vineri, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky. „Administrarea vaccinului Johnson și Johnson COVID-19 poate fi reluată imediat", a mai spus oficialul.


Vaccinările ar putea fi reluate imediat, de sâmbătă, a transmis și Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA).


„Am ajuns la concluzia că beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului Janssen depășesc riscurile sale cunoscute și potențiale la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste”, a declarat într-o declarație comisarul în funcție al FDA, Janet Woodcock.


Suntem încrezători că acest vaccin continuă să indeplinească standardele noastre de siguranță, eficacitate și calitate. Recomandăm persoanelor care au întrebări despre ce vaccin este potrivit pentru ei să poarte aceste discuții cu furnizorul lor de îngrijire medicale.

FDA:

Până pe 13 aprilie, când vaccinul de la J&J a fost suspendat, aproape șapte milioane de persoane din SUA au fost vaccinate cu o singură doză din acest ser și în jur de nouă milioane de doze au fost livrate către state, potrivit datelor oficiale.


Vaccinul J&J s-a dovedit a fi 66% eficient în prevenirea formelor moderate până la severe de COVID-19, potrivit studiilor clinice efectuate pe aproximativ 40.000 de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani în mai multe ţări din întreaga lume.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă