Statele Unite dau primele semne că pandemia poate fi nvinsă. Biden: „Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică"

3 săptămâni in urmă 14

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 07:50

24 citiri

 „Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică"

Autorităţile sanitare americane au redus luni la jumătate perioada recomandată de carantină pentru persoanele pozitive la COVID-19, preşedintele Joe Biden îndemnând "să nu se intre în panică", în pofida creşterii puternice a contaminărilor zilnice din cauza variantei Omicron, scrie AFP.

Durata izolării scade de la zece la cinci zile pentru persoanele asimptomatice şi de la 14 la cinci zile pentru cazurile contact nevaccinate, a indicat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

Principala agenţie sanitară a Statelor Unite recomandă, de asemenea, purtarea măştii timp de cinci zile după carantină, în timp ce cazurile contact complet vaccinate nu trebuie să se izoleze.

Majoritatea contaminărilor are loc în cele două zile precedând şi cele trei zile urmând debutului simptomelor, au explicat autorităţile într-un comunicat.

Varianta Omicron, deşi mult mai transmisibilă, dar care pare să provoace simptome mai puţin severe, este în prezent majoritară în Statele Unite, iar numărul cazurilor este în creştere puternică.

Potrivit jurnalului The New York Times, 214.499 de cazuri noi au fost înregistrate duminică, un salt de 83% pe o medie de 14 zile, şi ţara se apropie de recordul zilnic de 251.232 de cazuri pozitive atins în ianuarie 2021.

Numărul mediu zilnic de decese a crescut, de asemenea, uşor în 14 zile (+ 3%), cu 1.328 de morţi în cea mai îndoliată ţară din lume (peste 800.000 de morţi).

Creşterea bruscă a cazurilor pozitive a determinat companiile aeriene să anuleze în ultimele zile sute de zboruri în mijlocul sărbătorilor de sfârşit de an.

"Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică", a afirmat luni Joe Biden.

Răspândirea variantei extrem de contagioase, identificată în Africa de Sud în noiembrie, nu va avea acelaşi impact ca primul val de COVID-19 de acum un an sau ca varianta Delta din acest an, a estimat preşedintele, în contextul în care 72% din populaţie a primit cel puţin o injecţie.

Citeste si:

Germania introduce noi restricții în perioada sărbătorilor, din cauza Omicron

Guvernul german a anunțat limitarea contactelor, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum zece invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou. Anunțul a fost făcut marți, 21 decembrie,...

Varianta Omicron a devenit dominantă în SUA. Joe Biden, contact direct al unui subaltern infectat, deși s-a vaccinat cu trei doze

Varianta Omicron a devenit larg majoritară în Statele Unite, reprezentând 73,2% din noile infecţii cu COVID-19 în săptămâna încheiată la 18 decembrie, potrivit datelor autorităţilor...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă