Statele Unite avertizează Moscova: ”Rusia face o greșeală gravă în privința Ucrainei” VIDEO

2 săptămâni in urmă 11

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:31

119 citiri

 ”Rusia face o greșeală gravă în privința Ucrainei” VIDEO

În cadrul întâlnirii de la Washington dintre șefii diplomațiilor din Statele Unite și Ucraina, în care s-a semnat Parteneriatul strategic dintre cele două țări, Secretarul de Stat Antony Blinken a avut o reacție critică la adresa Moscovei. El a avertizat Rusia să nu mai facă ”o greșeală gravă” în privința Ucrainei și să încerce să repete scenariul din 2014, când a masat trupe de-a lungul graniței.

Întâmpinându-l pe ministrul de externe al Ucrainei, Dimtro Kuleba, ieri, 10 noiembrie 2021, Blinken a spus că Statele Unite sunt ”preocupate despre rapoartele privitoare la activitatea neobișnuită a Rusiei din apropierea Ucrainei”, potrivit Digital Journal.

”Nu ne este clar care sunt intențiile Moscovei, dar îi știm cărțile de joc. Preocuparea noastră este că Rusia ar putea face o gravă greșeală prin încercarea de a reface ceea ce a întreprins în 2014, când a adunat trupe de-a lungul frontierei, a intrat pe teritoriul suveran al Ucrainei și a făcut acest lucru pretinzând în mod fals că a fost provocată”, a spus Secretarul de Stat american.

Poziția administrației Biden este clară în privința noilor relații ale Statelor Unite cu Ucraina. ”Angajamentul nostru față de suveranitatea Ucrainei, de independența acesteia, de integritatea teritorială, este ferm, iar comunitatea internațională va trece peste orice efort rusesc de a recurge la tacticile sale anterioare”, a spus Blinken.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Ucraina a fost prinsă într-un război hibrid cu separatișii din estul țării sale, în mare parte vorbitori de limba rusă, din 2014, când Moscova a ocupat și anexat în mod ilegal Crimeea.

La rândul său, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că țara sa încearcă să colaboreze cu Statele Unite, pentru a-și dezvolta capacitatea de apărare și ”nu intenționează să atace pe nimeni”.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

”Cea mai bună modalitate de a descuraja o Rusie agresivă este de a exprima clar pentru Kremlin că Ucraina este puternică, dar și că are aliați puternici, care nu o vor lăsa singură în fața agresivității din ce în ce mai mari a Moscovei”, a spus diplomatul ucrainean.

Citeste si:

 Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Astăzi, 10 noiembrie 2021, la Washington se va produce un moment de cotitură în relațiile dintre Statele Unite și Ucraina, legat de contracararea agresiunii Rusiei. Astfel, Antony Blinken,...

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

În timpul vizitei la Moscova de săptămâna trecută, directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu oficiali ruși de rang înalt. Presa din Statele Unite dezvăluie faptul că diplomatul...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă