Statele Unite ale Americii autorizeaz─â pilula Pfizer COVID-19

3 săptămâni in urmă 24

Pfizer permite altor companii să producă pastila sa împotriva COVID-19Pfizer permite altor companii să producă pastila sa împotriva COVID-19
  • Persoanele care vor primi aceast─â pastil─â trebuie s─â aib─â peste 12 ani ╚Öi s─â prezinte un risc de ├«mboln─âvire grav─â.
  • Pilula conceput─â de Pfizer are o eficacitate de 90%, potrivit studiilor.
  • P├ón─â ├«n ianuarie, SUA primesc 265.000 de astfel de pilule.

Statele Unite ale Americii au autorizat miercuri pilula antivirală COVID-19 de la Pfizer Inc. pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care prezintă risc de îmbolnăvire gravă. Acesta este primul tratament oral și la domiciliu, fiind și un nou instrument împotriva variantei Omicron, care se răspândește rapid.

Pastila antiviral─â a Pfizer, Paxlovid, a avut o eficacitate de aproape 90% ├«n prevenirea spitaliz─ârilor ╚Öi a deceselor la pacien╚Ťii cu risc ridicat de ├«mboln─âvire sever─â, conform datelor din studiul clinic al companiei. Datele recente de laborator sugereaz─â c─â medicamentul ├«╚Öi p─âstreaz─â eficacitatea ├«mpotriva Omicron, a precizat Pfize.

De asemenea, compania Pfizer ╚Öi-a majorat proiec╚Ťiile de produc╚Ťie pentru 2022 la 120 de milioane de cure de tratament, de la 80 de milioane, declar├ónd c─â este gata s─â ├«nceap─â livrarea imediat─â ├«n Statele Unite ale Americii. Regimul de dou─â medicamente al tratamentului include un nou medicament ╚Öi un al doilea antiviral mai vechi numit Ritonavir.

Guvernul american va avea la dispozi╚Ťie 265.000 de cure de tratament p├ón─â ├«n ianuarie, iar aprovizionarea va cre╚Öte ├«n lunile urm─âtoare, a declarat Jeff Zients, coordonatorul de la Casa Alb─â, ├«n cadrul unei ╚Öedin╚Ťe de informare. Guvernul se a╚Öteapt─â s─â primeasc─â cele 10 milioane pe care le-a comandat ├«n termen de ╚Öase luni.

ÔÇ×Aprobarea Paxlovid este o etap─â important─â care marcheaz─â un alt pas spre a face din COVID-19 o infec╚Ťie mult mai u╚Öor de gestionatÔÇŁ, a declarat Amesh Adalja, cercet─âtor principal la Institutul Johns Hopkins pentru Securitate Sanitar─â.

ÔÇ×Cu toate acestea, exist─â dou─â probleme cheie care r─âm├ón: Acesta va fi rar ├«n urm─âtoarele s─âpt─âm├óni ╚Öi utilizarea sa optim─â necesit─â un diagnostic rapid, ceea ce poate fi dificil cu problemele continue de testare care ne afecteaz─âÔÇŁ, a ad─âugat Adalja. Pfizer a declarat c─â are 180.000 de cure de tratament preg─âtite pentru a fi livrate ├«n acest an. Contractul guvernului american pentru 10 milioane de cure de medicament are un pre╚Ť de 530 de dolari pe curs.

The post Statele Unite ale Americii autorizeaz─â pilula Pfizer COVID-19 appeared first on Aleph News.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â