Start în campania FIBA Eurobasket 2025! Carmen Tocală, discurs în fața „vulturilor” + Progamul meciurilor din grupa preliminară

6 zile in urmă 9

Jucătorii naționalei masculine de baschet a României au efectuat, în această dimineață, în Arena de Baschet din Capitală, primul antrenament oficial din campania de FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers.

Înaintea fluierului de start a antrenamentului din partea noului selectioner Dragan Petricevic, președintele FRB Emilia-Carmen Tocală și managerul general FRB Cătălin Burlacu au discutat cu „vulturii” și membrii staff-ului tehnic și le-au urat mult succes în nouă campanie continentală, prima partida oficială fiind programată să se desfășoare în dată de 28 noiembrie, în Luxemburg.

La primul antrenament au participat 15 dintre sportivii convocați pentru această acțiune iar de mâine se alătură Vulturilor și pivotul Emanuel Câte, care a evoluat duminică cu UCAM Murcia în cadrul primei ligi spaniole, informează FR de Baschet.

Start în campania FIBA Eurobasket 2025! Carmen Tocală, discurs în fața „vulturilor” + Progamul meciurilor din grupa preliminară

Iată componența lotului lărgit al României, cu precizarea că doar 12 sportivi vor efectua deplasarea în Luxemburg:

1. GHEORGHE TUDOR – FC Argeș Pitești
2. TOHATAN LUCAS – BC CSU Sibiu
3. BADIU MARCU – CSO Voluntari
4. RICHARD KRISTOPHER – CSM CSU Oradea
5. LUCA VASILE – Rapid București
6. FOMETESCU TUDOR – CSM CSU Oradea
7. DICULESCU DRAGOȘ – Lanstede Hammers Zwolle (Țările de Jos)
8. NICOLESCU BOGDAN – CSM CSU Oradea
9. MĂCIUCĂ MIHAI – FC Argeș Pitești
10. COLCEAG LUCA – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
11. TOROK ROLLAND – CSO Voluntari
12. POPA BOGDAN – CSM Ploiești
13. GRASU ȘTEFAN – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
14. UTA RAREȘ – BC CSU Sibiu
15. OLAH ALEXANDRU – SCM OHMA Timișoara
16. CÂTE EMANUEL – UCAM Murcia (Spania)

Reamintim și componentă noului staff tehnic al naționalei României:

1. Drăgan PETRICEVIC – antrenor principal
2. Florin NINI – antrenor secund
3. Dan IOAN – antrenor secund
4. Cezar BARAGAU – preparator fizic
5. Gabriel MOGOȘ – doctor
6. Rudi IVANOIU – maseur
7. Marius TOMA – team-manager
8. Constantin IOAN – coordonator tehnic FRB
9. Cătălin BURLACU – general manager FRB

Cantonamentul de pregătire al „vulturilor” se desfășoară în București până în dată de 27 noiembrie, atunci când delegația tricolor va pleca spre Luxemburg pentru meciul din cadrul etapei a ÎI-a din Grupa B a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers.

Conform calendarului anunțat de FIBA, iată programul meciurilor pe care Vulturii le vor susține în campania de pre-calificare europeană:

LUXEMBURG – ROMÂNIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMÂNIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMÂNIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMÂNIA (03.07.2022)

La startul primei campanii europene de precalificare vor fi prezente 10 echipe naționale, care sunt distribuite în trei grupe.

Câștigătoarele grupelor și cea mai bună echipa clasată pe locul secund avansează în faza a două de pre-calificare continentală – FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round, meciurile urmând să se dispute în alte trei ferestre: august 2022, noiembrie 2022 și februarie 2023.

The post Start în campania FIBA Eurobasket 2025! Carmen Tocală, discurs în fața „vulturilor” + Progamul meciurilor din grupa preliminară appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă