Starea pacienților transferați de la spitalul care a luat foc, la Ploiești. Ce controale au fost făcute în ultima perioadă în spital

2 săptămâni in urmă 37

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 09:46

106 citiri

Starea pacienților transferați de la spitalul care a luat foc, la Ploiești. Ce controale au fost făcute în ultima perioadă în spital

Cei 15 pacienți care au fost transferați de la spitalul din Ploiești, unde a izbucnit un incendiu joi dimineața, sunt în stare stabilă. Doar unul dintre cei 15 pacienți se află internat la ATI, restul fiind internați într-o secție medicală COVID-19.

„Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate”, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

„Menționăm că, în conformitate cu ultimele informații primite de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, unitatea sanitară nu are autorizație la incendiu”, a mai transmis Ministerul Sănătății.

Citeste si:

Incendiu la un spital suport COVID din Ploiești. Două persoane au murit și 16 au fost evacuate UPDATE

Doi oameni au murit și 16 au fost evacuați în urma unui incendiu izbucnit joi dimineața la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiesti. UPDATE: Serviciul Județean de Ambulanță...

 ”Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, instalaţiile de oxigen să fie controlate”

Premierul demis Florin Cîţu afirmă, după incendiul de la spitalulu COVID din Ploiești, că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete şi că a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă