Starea lui Aleksei Navalnîi naște îngrijorare la Casa Albă! Ce solicită Washingtonul Rusiei

2 zile in urmă 19

Aleksei Navalnii/sursa foto: Profi MediaAleksei Navalnii/sursa foto: Profi Media

Preşedinţia Statelor Unite a exprimat îngrijorare, miercuri seară, în legătură cu informaţiile privind deteriorarea stării de sănătate a dizidentului rus Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie. Avocaţii opozantului rus au comunicat că acesta a fost transferat într-o secţie pentru deţinuţi bolnavi, din cauza unor probleme respiratorii. Aleksei Navalnîi a anunţat că a avut febră, precizând că alţi deţinuţi sunt bolnavi de tuberculoză în penitenciarul unde își ispășește pedeapsa.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 23:00

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

"Suntem îngrijoraţi de informaţiile privind deteriorarea stării de sănătate a domnului Navalnîi. Îndemnăm autorităţile ruse să ia toate măsurile necesare pentru a-i oferi siguranţă", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de Mediafax.

"Atât timp cât se află în închisoare, Guvernul rus este responsabil de sănătatea şi bunăstarea lui", a mai subliniat Jens Psaki.

Potrivit publicaţiei Izvestia, citată de cotidianul britanic The Guardian, Aleksei Navalnîi a fost testat şi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

În urmă cu o săptămână, Aleksei Navalnîi a anunţat că intră în greva foamei, denunţând lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la "acte de tortură" prin privarea de somn.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă