Starea de sănătate a lui Navalnîi se agravează. Medic: Poate suferi în orice moment un stop cardiac

2 săptămâni in urmă 13


Medici apropiaţi ai disidentului rus Aleksei Navalnîi au cerut să li se permită să îl vadă pe acesta, spunând că bărbatul poate suferi în orice moment un stop cardiac, potrivit Themoscowtimes. De asemenea, soția sa l-a vizitat în închisoare în urmă cu câteva zile și a spus că este din ce în ce mai îngrijorată pentru sănătatea lui de sănătate.


Medicul personal al opozantului, în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au solicitat accesul imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare din Rusia și postată ulterior pe contul de Twitter al lui Vassilieva.


„Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie observat în terapie intensivă, deoarece se poate dezvolta oricând o aritmie fatală”, a declarat cardiologul Iarolav Achikhmine pe Facebook.


Vassilieva a precizat că nivelul de potasiu din sânge a ajuns la un punct critic, ceea ce semnifică o afectare a funcţionării rinichilor şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni în orice clipă, potrivit Themoscowtimes.


Disidentul rus Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a fost vizitat marți, 13 aprilie, de soția sa, în colonia peniteniciară în care este închis pentru doi ani și jumătate.


Iulia Navalnîia a dezvăluit că Aleksei a slăbit 17 kilograme și a spus că este din ce în ce mai îngrijorată pentru sănătatea soțului său, după ce acesta a intrat în greva foamei, relatează site-ul Europa Liberă România.


Săptămâna trecută, avocaţii lui Navalnîi au anunțat că acesta nu îşi mai simte mâinile, tuşeşte şi slăbeşte un kilogram pe zi. „Arată rău, nu se simte bine”, a spus avocata Olga Mihailova.


Opozantului rus scrisese pe Instagram că a fost diagnosticat oficial cu „tuse severă” și temperatură de 38,1 grade Celsius, după ce un coleg de detenție a fost trimis la spital cu suspinciune de tuberculoză. El a fost mutat în secția-spital a coloniei penitenciare la începutul lunii aprilie.


La finalul lunii martie, Aleksei Navalnîi a solicitat ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu Diclofenac pentru durerile grave lăsate pe picior.


„Dintr-o conversaţie am aflat că simte durere la picior şi a cerut ajutor pentru a face injecţii cu Diclofenac pentru reducerea durerii. El este capabil încă să meargă”, a declarat Viaceslav Kulikov, şeful comisiei, într-un comunicat transmis online.


Aleksei Navalnîi a fost condamnat la începutul lunii februarie pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă