Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile după ce România a înregistrat o creştere a numărului de cazuri COVID

2 luni in urmă 33

Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile, a anunţat premierul Florin Cîţu la finalul şedinşei de Guvern de la Palatul Victoria.

„La starea de alerta nu se modifica nimic. Autoritatile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, am aprobat pentru terestru. Am adoptat si donatii de vaccin pentru Egipt, Tunisia, Albania”, a anunţat Florin Cîţu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile în condiţiile în care numărul cazurilor COVID-19 în România este în creştere. În trend crescător sunt şi ţările vecine României şi de accea este actualizată şi lista ţărilor pentru care se impune carantină sau condiţii speciale la sosirea în România.

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă