Stare de incident major în Londra. Tulpina COVID se răspândește incontrolabil

1 lună in urmă 44

Stare de incident major în Londra. Sadiq Khan susține că situația în Londra este critică, iar dacă răspândirea virusului nu se opri, peste două săptămâni nu vor mai fi spitale libere.

Citește și: Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Pfeizer-BioNTech pentru încă 300 de milioane de doze de vaccin

”Situaţia la Londra este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului. Peste două săptămâni nu vom mai avea paturi libere dacă răspândirea virusului nu încetineşte. Dacă nu acţionăm imediat, serviciul nostru naţional de sănătate riscă să fie copleşit şi tot mai mulţi oameni vor muri” , a transmis edilul într-un comunicat, potrivit AFP şi Reuters.

Primarul Londrei a cerut cetățenilor să respte lockdown-ul și să iasă din casă doar dacă este necesar. În prezent 7.034 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi la Londra, cu 35% mai mulţi faţă de vârful din aprilie al primului val epidemic, dintre care 908 sunt conectaţi la ventilatoare.

Stare de incident major în Londra. Conform unei informații comunitate spitalelor din serviciu public de sănătate englez, revista medicală Health Service Journal susține că dacă numărul pacienţilor spitalizaţi va creşte conform estimărilor cele mai optimiste, din 19 ianuarie spitalele Londrei vor avea nevoie de încă aproximativ 2.000 de paturi pentru îngrijiri generale şi de terapie intensivă.

Conform unei estimări comunicate marţi de biroul naţional de statistică, pe ansamblul Angliei circa 1,12 milioane de persoane erau infectate săptămâna trecută, respectiv circa o persoană din 50, raport care la Londra este de 1 la 30.

Până în prezent au fost vaccinate peste 1,5 milioane de persoane cu vaccinurile BioNTech/Pfizer sau AstraZeneca-Oxford, vineri fiind autorizat în Marea Britanie şi vaccinul produs de compania Moderna.

Obiectivul este ca până la jumătatea lunii februarie să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar şi persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din deceselor asociate COVID-19, a declarat joi premierul Boris Johnson.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă