Stare de alertă în sectorul energetic. Decizia anunțată de autoritățile de la Chișinău

6 zile in urmă 11

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 21:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că decizia CSE va fi publicată integral joi.
”Cetăţenii nu vor fi afectaţi de această stare de alertă. Sunt mai multe grupuri de lucru şi un plan de acţiuni, care va fi realizat”, a precizat acesta.

În perioada stării de alertă se va elibera păcură din rezerva de stat pentru a reduce consumul de gaze naturale, iar societatea Energocom este mandatată să iniţieze negocieri cu statele vecine privind resursele alternative.

”Situaţia şi preţurile la nivel global cunosc evoluţii fără precedent. Vedeţi şi dumneavoastră ce se întâmplă în alte ţări ale lumii. Peste tot sunt dificultăţi privind livrarea gazelor şi preţul acestora. Republica Moldova este inevitabil afectată de aceste evoluţii”, a adăugat ministrul. 

Andrei Spînu a dat asigurări că Guvernul pregăteşte o serie de ajutoare pentru perioada care urmează. 

În ceea ce privește gazele rusești, ministrul a transmis că ”preţul propus de partea rusă nu este acceptabil pentru Republica Moldova”. ”Există o relaţie istorică între MoldovaGaz şi Gazprom, bazată pe nişte formule şi noi considerăm că pe acestea ne putem baza, poate cu unele intervenţii”, a mai spus reprezentantul Guvernului de la Chișinău, potrivit Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă