Stadionul Rapid, vești uriașe! Când va fi gata arena din Giulești! Anunț oficial

2 luni in urmă 2

Fanii Rapidului primesc vești excelente. Noua arenă din Giulești va fi gata la timp, în vederea Campionatului European, care va fi organizat și de București în acest an. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii.

Fanii Rapidului au motive de bucurie. Pe lângă speranțele venite din partea echipei conduse de Nicolae Grigore, care a încheiat sezonul de toamnă pe locul 3 al Ligii2, la patru puncte de lider, suporterii primesc vești bune și din partea autorităților.

Cseke Attila, noul Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei spune că lucrările la noua arenă sunt la stadiul de 55 la sută, iar acestea vor fi încheiate în luna mai.

Stadionul Rapid, vești uriașe! Când va fi gata arena din Giulești! Anunț oficial

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a spus Attila, citat de news.ro

Noul ministru din Guvernul Florin Cîțu este convins că toate cele trei stadioane, Arcul de Triumf, Steaua și Rapid vor fi pregătite pentru Euro 2020, din vara acestui an

„Am vizitat astăzi arena din Giulești. Stadionul cu o capacitate de 14.000 de locuri va putea fi inaugurat la sfârșitul primăverii acestui an. Investiția are o valoare de 33,5 milioane de euro.

Totodată am fost și la arenele Arcul de Triumf și Steaua, cel din urmă cu 31.254 de locuri. Toate cele trei stadioane vor putea fi folosite în vara acestui an pentru antrenamentele din cadrul Campionatului European de Fotbal”, a anunțat acesta pe pagina de facebook.

Meci de inaugurare al noului stadion Giulești cu Ferencvaros Budapesta?

Din cauza declanșării războiului și a tensiunilor româno-maghiare, finala Cupei Europe Centrale în dublă manșă din 1940, între Rapid București și Ferencvaros Budapesta, nu s-a disputat.

Inițial, cele două meciuri au fost amânate din luna iulie până în august 1940. În cele din urmă meciurile nu au mai avut loc din cauza declanșării celui de Al Doilea Război Mondial.

Mai mult ca sigur ne dorim ca primul meci oficial să fie în Liga 1, în august anul viitor. Sigur, principalul obiectiv este promovarea, dar eu zic că acum nu mai putem face pașii greșiți din sezonul trecut.

Ne propunem să avem o deschidere cu fast care să facă cinste noului stadion. Dacă mă întrebați pe mine, ca o idee personală, n-am dezbătut-o pe larg în cadrul clubului, mi-aș dori un meci Rapid – Ferencvaros Budapesta, o reeditare a unei finale de cupă europeană, dacă-i putem spune reeditare, pentru că acest meci nu s-a jucat la vremea lui din cauza războiului.

Era posibil atunci ca formația giuleșteană să devină prima echipă românească deținătoare a unui trofeu european”, a declarat la Metropola TV Lucian Ionescu, directorul de imagine al formației alb-vișinii.

Detaliile proiectului de la stadionul Rapid

capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) preţ nou 39.499.366 milioane de euro nivel de clasificare UEFA, 4 suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă) complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice spaţii de cazare pentru sportivi spaţii de alimentaţie publică spaţii administrative

The post Stadionul Rapid, vești uriașe! Când va fi gata arena din Giulești! Anunț oficial appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă