Stadionul echipei Atletico Madrid, transformat într-un imens centru de vaccinare împotriva coronavirusului. Cine se va imuniza pe arena sportivă

1 lună in urmă 2

Wanda Metropolitano, stadion Atletico Madrid/ cont oficial de Twitter - Atletico MadridWanda Metropolitano, stadion Atletico Madrid/ cont oficial de Twitter - Atletico Madrid

Stadionul liderului din La Liga, Atletico Madrid, a fost transformat joi într-un centru uriaș de vaccinare unde pompierii, poliţiştii sau membrii personalului de protecţie civilă au început să fie imunizați cu vaccinul AstraZeneca contra SARS-COV-2.

JOI, 25 FEBRUARIE 2021, 20:43

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

O mie de persoane au fost convocate pe stadionul Wanda Metropolitano, de 68.000 de locuri, inaugurat în septembrie 2017, pentru a primi prima doză din vaccinul dezvoltat de Oxford şi grupul anglo-suedez AstraZeneca, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Între 350 şi 400 de persoane vor putea fi vaccinate pe oră pe stadionul lui Atletico Madrid, echipă care a disputat săptămâna aceasta un meci din optimile Champions League cu Chelsea Londra, la București.

"Scopul este a vaccina cel mai mare număr de persoane posibil. Este vorba despre o vaccinare în masă care se adresează tuturor pompierilor şi poliţiştilor", a subliniat Victor Escudero, responsabil al centrului de vaccinare, în contextul în care autorităţile efectuează vaccinări şi în centrele sistemului naţional de sănătate.

Cine se va vaccina pe stadionul lui Atletico Madrid

Persoanele care s-au vaccinat pe Wanda Metropolitano sunt "profesionişti în prima linie" în lupta împotriva pandemiei, a declarat preşedinta regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, aflată în vizită pe stadion.

"Considerăm deci că este necesar să le administrăm vaccinul cât mai curând posibil", a adăugat politiciana din Partidul Popular.

Pe lângă poliţişti, pompieri şi personalul protecţiei civile, profesorii din şcolile publice şi private din regiunea capitalei urmează, şi ei, să se vaccineze pe viitor pe Wanda Metropolitano, precum şi în spitalul Isabel Zendal.

De la debutul pandemiei, în Spania au fost infectate puțin peste 3 milioane de persoane, țara iberică înregistrând și 68.813 decese, conform cifrelor prezentate oficial de autoritățile de la Madrid.  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă