Sporurile bugetarilor nu vor mai fi mai mari de 20% din salariul de baza, anunta ministrul Muncii

2 luni in urmă 5

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la B1TV ca intentioneaza sa modifice legea salarizarii astfel incat sporurile acordate bugetarilor sa nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de baza si sa fie acordate pentru cei care muncesc la distante foarte mari sau in conditii extrem de periculoase iar a doua categorie de sporuri sa fie motivationale.

"Avem sporuri create ca artificii ca sa creasca salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse in suma fixa, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie sa creasca, pentru ca au fost lasati in urma, sa creasca pe grila de salarizare, sa creasca salariul de baza. Nu trebuie sa inventezi sporuri care mai de care mai nastrusnice, ci mai degraba ajuti omul sa aiba un salariu de baza mai mare", a spus Raluca Turcan, citata de Digi24.

Aceasta a mai explicat ca sunt categorii care nu au fost introduse pe grila de salarizare.

"Am primit de la autoritatile publice locale solicitarea sa fie si ei introdusi pe grila, pentru ca salarizarea din primarii, de exemplu, se face raportat la salariul primarului. Avem anomalii in care salarii dintr-o primarie micuta sunt mai mari decat intr-o primarie, resedinta de judet, uneori chiar mai mari decat in administratia centrala, ceea ce este nefiresc".

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Intentionam ca in aceste principii de baza sa vina fiecare minister de linie si sa ne spuna cum trebuie facuta politica in domeniile pe care le coordoneaza. Eu, ca ministru al Muncii, nu pot sa intru in detaliu cu viziunea in politica salariala in Sanatate. Nu am cum sa stiu cum trebuie gandita cel mai bine aceasta. Vom astepta propuneri de la Educatie, Sanatate, Justitie, Interne, Aparare, cu solicitarea noastra sa tina cont de aceste principii de baza. Dupa ce avem viziunile pe fiecare categorie socio-profesionala, mergem la Finante si vor spune

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă