Sportul Studențesc, un alt pas spre renaștere. Suporterii s-au întâlnit în Regie cu foști jucători

2 săptămâni in urmă 18

Cupa României: Botoșani - Universitatea Craiova, joi, 20:30, Digi Sport 1

Cupa României: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaș, joi, 15:00, Digi Sport 1

Sportul Studențesc, un alt pas spre renaștere. Suporterii s-au întâlnit în Regie cu foști jucători

Echipa de fotbal a clubului Sportul Studențesc a dispărut complet de pe harta fotbalului românesc în anul 2017, dar suporterii vor să readucă la viață "Gașca Nebună". În baza sportivă din Regie a avut loc, joi, o întâlnire a suporterilor care fac eforturi, alături de clubul sportiv, pentru a reactiva secția de fotbal. La evenimentul care a marcat 105 ani de la înființarea Sportului Studențesc au fost prezenți și Octavian Chihaia, Marian Dedu sau Dragoș Voica, fiul lui Ion Voica, fostul mare antrenor din Regie.

Fanii Sportului Studențesc formează în prezent Asociația Suporterilor Sportul Studențesc București, iar de la începutul anului discută cu reprezentanții clubului despre reactivarea secției de fotbal. Mai mult decât atât, Asociația Suporterilor Sportul Studențesc București va lansa și o campanie de strângere de fonduri și sponsorizări, pentru dezvoltarea acestui proiect. Suporterii vor să facă acest lucru alături de cât mai mulți foști jucători din Regie.

Octavian Chihaia: "La Sportul Studențesc m-am clădit ca sportiv și ca om"

Octavian Chihaia a spus că în Regie s-a format ca om: "Îmi pare bine că cineva se mai gândește la Sportul Studențesc. Sportul înseamnă ani de muncă, momente frumoase, dezamăgiri. Îmi aduc aminte primul antrenament la juniori și momentul debutului, restul sunt niște amănunte care construiesc o imagine.

Nu cred că pot să spun care a fost cel mai frumos meci sau care a fost cel mai frumos gol marcat pentru Sportul. Important este că aici m-am clădit ca sportiv, ca om, am avut niște colegi extraordinari și antrenori deosebiți. Împreună ne-am format ca și oameni, asta este pentru mine Sportul Studențesc", a spus Octavian Chihaia, la aniversarea clubului Sportul Studențesc.

Galerie Foto

Sportul Studențesc a luat naștere în 1916 și în 2017 s-a retras din Liga 4

Sportul Studențesc a fost fondat în 1916, de către un grup de profesori și studenți conduși de matematicianul Traian Lalescu. La început clubul s-a numit Sporting Club Universitar Studențesc și a avut două secții: fotbal și rugby.

Cea mai bună clasare a Sportului Studențesc a fost obținută sub comanda lui Ion Voica, cel care l-a pregătit și pe Hagi în Regie. Sportul a reușit să încheie pe locul 2 în sezonul 1985/1986, a jucat de trei ori finala Cupei României și de-a lungul vremii a dat zeci de internaționali echipei României, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș, sau Gino Iorgulescu.

În prezent, baza din Regie este folosită de Rapid. Pe terenul central evoluează și echipa Rapid II, în Liga 3.

Etichete: sportul studentesc , regie , faliment sportul , sportul studentesc regie , octavian chihaia , marian dedu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă